Sofie Linde

Sofie Linde. Foto: Polfoto

Sofie Linde er en dansk skuespiller og tv-vært, der på bare få år er blevet én af de mest elskede ansigter på tv. Hun er især kendt for at være vært på X Factor og for en række børne- og ungeprogrammer.

Sofie Linde Nørgaard Lauridsen blev født 22. september 1989 i Aarhus. Som ung medvirkede hun i Niels Malmros filmen Kærestesorger og er siden blev kendt og elsker som tv-vært på DR.

Sofie Linde - barndom og opvækst

Efter Sofies fødsels i Aarhus flyttede familien kortvarigt til Sønderborg, inden de atter vente tilbage til Østjylland og slog sig ned ned i Odder. Her voksede Sofie op med sine forældre, der arbejdede som henholdsvis kirurg og kardiolog, samt hendes tre år yngre bror og fem år yngre søster. Senere, da Sofie var 15, kom der endnu en lillesøster til.

Sofie er vokset op i et barndomshjem, der på mange punkter minder om det billede, som mange mennekser sikkert har af den populære tv-vært.

Sofie Linde. Foto: Polfoto

– Der er ingen tvivl om, at vi altid har skilt os meget ud i min familie. Vi har larmet, og vi har fyldt meget. I folkeskolen havde jeg et klart ønske om, at mine forældre kunne være ligesom de andre forældre. Vi boede i den her kæmpe lejlighed, som de stadig ikke rigtig er flyttet ind i – tingene er ligesom bare havnet tilfældige steder og blevet der, og der er børnetegninger overalt og ikke rigtig styr på noget. Jeg ville jo skide gerne bo i et klassisk parcelhus med lædersofa og glasbord, for det havde de oppe hos min veninde. Hendes mor havde fri klokken fire, og når vi kom fra skole, var der boller, og tit fik man også dessert efter aftensmaden. Sådan var det ikke hjemme hos mig, har hun forklaret til Alt for Damerne.

Blandt andet var hun ofte flov over forældrene.

– Jeg syntes, jeg havde de pinligste forældre. Min far havde langt hår og ørering og cyklede altid i træsko. Og så tog han den samme bakke ni gange, så han blev kendt i den der lille by som cykelmanden. I øvrigt er han farveblind og kunne sagtens finde på at tage orange bukser på, fortæller hun til bladet.

Sofie Linde og Martin Brygmann var MGV-værter i 2014. Foto: Polfoto

Som barn gik Sofie på Skovbakkeskolen og kastede sig løbende over et hav af forskellige fritidsaktiviteter, da hun, efter eget udsagn, ikke kunne holde interessen for noget i længere tid af gangen.

- Set oppefra var jeg nok lidt et DAMP-barn, for jeg kunne ikke samle mig om én bestemt interesse. Til gengæld fyldte drenge meget, og da hormonerne begyndte at pumpe, startede jeg til fodbold, for der var der jo mange af det modsatte køn. Senere begyndte jeg så til guitar, fordi der var en sød fyr, men jeg har aldrig haft en hobby, som jeg gik vildt meget op i. Det fede ved Odder var, at der var drenge fra andre skoler, som man ikke så til hverdag - men vi vidste, hvem de var. Så det var altid lidt spændende, har hun tidligere forklaret til Århus Stiftstidende.

Sofie Linde som skuespiller

Det var også på Skovbakkeskolen, at Sofie i 8. klasse lagde mærke til et opslag i avisen om, at instruktøren Nils Malmros søgte skuespillere til en ny film.

Selvom hun aldrig havde drømt om at blive skuespiller, valgte hun alligevel at sende en ansøgning og kom efterfølgende til casting. Det var dog først, da hun var startet i 1.g på Odder Gymnasium, at hun blev tilbudt en rolle i en af Aarhus-instruktørens film.

Her skulle hun spille Liselotte, veninden til hovedpersonen Agnete i filmen Kærestesorger fra 2009 på trods af, at hun ingen erfaring havde som skuespiller.

Sofie Linde ses her med kronprinsesse Mary i 2010. Foto: Polfoto

- Jeg gik til casting for sjov skyld, og det blev så til tre år med sjov og ballade sammen med Niels og de andre i film. Det var en kæmpe oplevelse, som helt klart har givet mig blod på tanden til at prøve mere af den slags, har Sofie Linde forklaret til Fyens.dk.

Efter gymnasiet valgte Sofie at bruge sit sabbatår på at flytte til London for at arbejde og opleve den engelske hovedstad. Det var dog midt under dette ophold, at Sofie fik uventet opkald fra DR.

Sofie Linde som tv-vært

Her havde man set en optagelse af Sofie, der stammede fra en casting, hun foretog som 14-årig, og straks øjnede man, at den blonde pige fra Aarhus havde noget helt særligt.

Derfor tilbød man hende et job som børnevært på sommerprogrammet Sommer Summarum, hvilket betød, at den kun 18-årig Sofie pludselig skulle flytte alene ind i en lejlighed på Frederiksberg - uden familie og venner. Et valg der i starten tog hårdt på Odder-pigen.

Forinden havde hun nået at bo i Aarhus-bydel Trøjborg, hvor veninderne var tæt på, men sådan var det ikke i København.

Sofie Linde som MGP-vært i 2015. Foto: Polfoto

- Jeg var så ked af det. Jeg ringede flere gange grædende hjem til min mor. Jeg gik bare hele ugen og ventede på, at det blev weekend, så mine veninder kunne komme på besøg fra Aarhus, har Sofie fortalt til HER&NU om den tid, hun siden har kaldt ‘den hårdeste sommer nogensinde’.

Sofie faldt dog hurtigt til i rollen som børnevært - og med stor succes, for efter Sommer Summarum fulgte en værtsrolle i MGP 09 og senest på DR Ultra.

Sofie Linde ses her med hunden Kim. Foto: Polfoto

- Udgangspunktet var jo 'en appelsin i turbanen', for pludselig var der en masse mennesker, der syntes, at jeg var sjov og god, og det kom meget nemt til mig. Men på et tidspunkt gik det op for mig, at det var det her, jeg ville lave, og så satte jeg en stor ære i at dygtiggøre mig. Jeg er blevet voksen i den proces på DR, og det har både været hårdt arbejde og sjovt. Jeg har jo ingen uddannelse, så det er learning by doing, har hun fortalt til, Århus Stiftstidende.

Spørger man Sofie selv, så var det dog ikke en særlig vellykket tv-debut, som den blonde pige fra Odder havde. Især fordi hun ikke formåede at leve op til rådene fra den stemmetræner, der nøje instrueret hende i at nedtone den voldsomme jyske dialekt.

- Jeg husker tydeligt første gang, jeg så mig selv på tv – det var simpelthen så pinligt, og det gik så dårligt, har hun forklaret til Aarhus Panorama om debuten, der blev leveret på syngende jysk.

Sofie Linde X Factor

Det har dog siden vist sig, at Sofie havde et medfødt talent for at lave tv - og ikke mindst for at arbejde med børn, og i april 2015 fik hun endda sit eget talkshow ved navn Sofie Linde Show på DR Ultra. Her havde hun en mission om at samle både forældre og børn om et fælles tv-program.

I januar 2016 tog Sofie Linde så springet op på den helt store scene, da hun blev vært for den niende sæson af DR1s underholdningsprogram X Factor. Et tilbud som fik den lykkelige Sofie til at råbe og skrige af glæde, da hun en dag blev tilbudt værtstjansen af programchefen hos DR.

Sofie Linde med Morten der vandt X Factor i 2017. Foto: Polfoto

Sofie har efterfølgende fortalt, at det har været en pigedrøm for hende at blive vært på X Factor, siden hun for otte år siden sad klistret til skærmen hjemme i Odder hver fredag, da den første sæson af underholdningsprogrammet løb af stablen.

Programmet har siden gjort hende til allemandseje, og den smilende og energiske Sofie har opnået en popularitet som aldrig før.

Sofie Linde kæreste

Det var også i 2016, at Sofie Linde 27. september offentliggjorde, at hun var kærester med tv-kollegaen Joakim Ingversen, som hun havde mødt på DR. Parret havde været sammen siden 2015, men var gået stille med dørerne.

Sofie Linde og Joakim Ingversen. Foto: Polfoto

Og året efter 31. januar 2017 kunne Sofie Linde så komme med en ny afsløring, da hun i TV 2-programmet Natholdet fortalte, at de to var blevet forlovede.

- Det var faktisk rigtig sødt og klassisk. Han (Joakim Inversen, red.) var på knæ, og han havde spurgt min far inden, har Sofie forklaret i det populære tv-program.

Sofie Linde datter

13. august 2017 blev det offentliggjort, at de skal være forældre, da begge på deres respektive Instagram-profiler delte et billede, hvor de stod under et trafikskilt med teksten ‘Børn på vej’.

- Rettelse: BARN på vej. Det er ikke kun sovs, der gemmer sig under mit tøj for tiden. Vi skal være forældre - boom, skrev Sofie Linde i en kommentar til fotoet.

 

Siden er det blevet afsløret, at parret venter en pige, der skal hedde Trine og efter planen kommer til verden i begyndelsen af det nye år.

- Kælenavnet til Trine er Trille, og Trille er lyden af min barndom. Desuden er Trine et power-navn, og man skal have lidt power med i kufferten, når man er den førstefødte og en pige, siger Sofie Linde til DR.

27. december 2017 afslørede parret tilmed, at de var blevet viet på Københavns Rådhus.

Sofie Linde er klar til den nye X Factor-sæson. Foto: Polfoto

Sofie og Joakim bor til dagligt på Østerbro i København sammen med hunden Kim.

Sofie Linde kan lige nu opleves i den tiende og sidste sæson af X Factor, hvor hun på trods af en voksende mave og graviditetsbesvær atter er at finde i rollen som populær vært.

 

Dagens Gossip