12-årig dreng død efter vagtcentral nægter ambulance

For en uge siden døde en 12-årig dreng på Rigshospitalet, efter at han to dage før var faldet om på Amager Strandvej. Det skriver Politiken tirsdag aften.

Et vidne kom cyklende, da hun opdagede den 12-årige dreng ligge i rabatten med stærke mavesmerter. Han var faldet om ved siden af sit løbehjul. Vidnet forsøger først forgæves at ringe til drengens mor og får hjælp fra en forbipasserende mand. De to vidner ringer 112, men får den besked fra vagtcentralen, at de selv må køre den syge dreng til Amager Hospital.

Drengen blev hjulpet ind på bagsædet af mandens bil, hvor der i forvejen var tre passagere udover føreren.

Læs også: Muligt 112-svigt: Region gransker nyt hjemløsedødsfald

- Kan det virkelig være rigtigt, at der er sparet så meget på ressourcerne, at man ikke kan sende en ambulance efter en 12-årig dreng, der er faldet om med så kraftige mavesmerter, at han ikke engang kan ringe til sin mor, lyder det fra kvinden, som fandt drengen, freelance journalist Charlotte Geckler til Politiken.

At drengen i den grad havde brug for en ambulance viser det efterfølgende hændelsesforløb. Da han ankom til Amager Hospital blev han straks overflyttet til Rigshospitalet. Her endte han med at dø to dage senere som følge af en uopdaget kredsløbssygdom.

- Jeg aner jo ikke, om det ville have gjort en forskel, hvis der var kommet en ambulance, men det er klart, at jeg gør mig en masse tanker. Hvis den var kommet, var drengen måske blevet kørt til det rigtige hospital med det samme, og under alle omstændigheder var han kommet ned at ligge i stedet for at skulle mases ind i en almindelig bil, hvor der i forvejen var fire andre. Det er uanstændigt, siger Charlotte Geckler, der har klaget over hændelsen til Region Hovedstadens Akutberedskab, som betjener 112.

Læs også: Ulla holdt hjemløs i hånden, mens han døde i går: Ringede efter ambulancen tre gange

Enhedschef Marit Karina Buccarella fra vagtcentralen i Region Hovedstaden har bekræftet hændelsesforløbet overfor Politiken og fortæller samtidig, at de er ved at undersøge sagen.

.

Dagens Gossip