19-årig dansker vil sultestrejke indtil valget: Gør det for klimaet

Foto: Shutterstock.com

19-årige Mikkel Brix vil sulte sig selv i næsten en måned. Han gør det ikke for at få rettet opmærksomhed mod sig selv, men for at rette opmærksomhed mod klimaet.

Der kan være mange måder hvorpå, at man kan få opmærksomhed for den sag, man kæmper for. Den 19-årige Mikkel Brix har dog været en noget opsigtsvækkende måde, da han har planer om at sultestrejke helt indtil Folketingsvalget er afsluttet.

Det betyder, at han ikke vil indtage mad indtil den 6. juni, hvor danskerne dagen før har været forbi stemmeboksene for at stemme på de politikere og partier, de gerne vil have til at sidde på Christiansborg de kommende fire år.

Mikkel Brix gør det dog ikke for at skabe opmærksomhed for sig selv som person, men fordi han vil have politikerne til at tænke endnu mere over klimaet og jordens fremtid.

Læs også

Fanget på video: Dansk buschauffør havde ofte sex i bussen. Nu er han fyret

“Jeg vil vise politikerne, at det er så langt, unge mennesker vil gå for deres klima, fordi det er vores fremtid,” fortæller den 19-årige mand til TV 2.

Mikkel Brix vil ikke opfordre andre unge til at følge trop med sultestrejken, men han håber alligevel på, at andre vil bakke op om hans kamp for et bedre klima. Mikkel Brix er dog ikke den eneste, der sultestrejker for klimaet i øjeblikket, det gør også den 30-årige Fabian Vennekilde.

“Hvis jeg er ved at dø, spiser jeg”

Mikkel Brix havde længe forberedt sig på denne strejke, og det gjorde han blandt andet ved at spise blot et enkelt måltid mad om dagen. Det skulle vænne kroppen til, at der ikke ville komme lige så meget mad, og dermed ville den spare på dens brug af energien.

Det er muligt at gå forholdsvis længe uden at spise mad. Ifølge læge Ulf Segerberg, så udtalte han til mediet independent, at kroppen sagtens kan tolere at gå uden mad i en helt måned. Har man nok fedt på kroppen, vil man også kunne overleve endnu længere, og så vil man formentlig kunne gå helt op til to måneder uden at spise.

Mikkel Brix forventer også, at han kan gå hele perioden ud, men han forsikre dog om, at hvis han pludselig er i akut livsfare, så holder han sig ikke fra at spise igen.

“Jeg vil ikke falde i, men hvis jeg på tiende dagen bliver syg og kommer i livsfare, stopper jeg. Man kan jo sige, at en død aktivist ikke er en god aktivist,” fortæller han til TV2

Læs også

Årets klaphat: Filmede politiet mens han kørte forbi - Blev stoppet med masse af narko på sig

 

 

Dagens Gossip