7 ting, du havde som barn: Nu er det en formue værd

21/04/2016 15:45

Sol Stoffregen

Indland
Når man kigger tilbage på, hvad børn af 80’erne og start 90’erne legede med, kan det nemt blegne ved siden af nutidens legetøj med avancerede mobiletelefoner og dyre ipads.

Mest læste i dag

Men der er stribevis af grunde til, at voksne under 35 år skal være glade for, at de tilbragte adskillige timer som barn sammen med deres gameboy, VHS-bånd, My Little Pony og Tamagotchis.

En af grundene er, at disse “oldsager”, som synes mere eller mindre ubrugelige, er blevet en formue værd. Det skriver Metro.

Tiden har tilført nogle af dine legetøjsklassikere andet end nostalgi - nemlig værdi. Det er blevet hipt at have 80’ernes legesager derhjemme, og derfor sælges de dyrt på auktioner og loppemarkeder. 

Så sørg for at gemme sagerne fra barndommen, når du rydder op på loftet eller i kælderen.

Her er syv eksempler på legetøj, der er blevet eftertragtet og derfor en mindre formue værd:

1. VHS-bånd

Selvom vi lever i en digital verden, er videobåndene noget værd. De er især dyrebare, hvis de aldrig er udkommet på dvd. Et af de dyreste VHS-bånd er Frankenstein’s Castle of Freaks, som går for 1500 pund i England svarende til ca. 14.000 danske kroner.

2. Vandgevær

Har du haft en Super Soaker, som du skød alle ned med hver sommer? Så gem den, den er penge værd.

3. Gameboy

Hvis din gamle gameboy er i original emballage, så er der penge at hente, men hvilke børn gemmer æsken? En ægte gameboy i æske sælges for 1000 engleske pund svarende til 9.500 danske kroner på eBay. Uden emballage er salgsprisen omkring 500 kroner.

4. Pokemonkort

Du havde formentlig så mange kort, at du delte ud af dem, da du ikke gad dem mere. Men hvis du havde beholdt pokemonkortene havde du sikkert haft nogle af de værdifulde kort liggende. Det er bestemt ikke alle kortene, der er penge værd.

5. Lego

Gammelt lego er en guldgrube. Især Star Wars lego er i høj krus. Fx sælges The Ultimate Collector’s Millennium Falcon på Amazon til 4000 engelske pund, som er omkring 38.000 danske kroner.

6. Polly Pocket

De små æsker, der indeholder en hel kulørt verden, er penge værd, hvis du har været et ordentlig barn, der ikke har smidt alle de små dele væk. Gamle Polly Pocket kan sælges for ca. 200 pund på eBay svarende til 1900 danske kroner.

7. Tamagotchis

Det virtuelle kæledyr, der testede din omsorg og ansvarlighed ved at skulle fodres og underholdes, kan sælges for minimum 100 engelske pund svarende til 950 danske kroner på eBay. Og heldig er det underordnet, om du har gemt emballagen i dette tilfælde.