Adgangskoder hacket på stor dansk hjemmeside – Skynd dig at skift

Foto: Shutterstock.com

1.088 personer har fået stjålet deres personlige oplysninger og adgangskoder af en hacker, der var på spil den 15. februar. Hackeren er fanget, men brugerne opfordres til at skifte deres adgangskode omgående.

Den 15. februar var der en hacker på spil, som fik adgang til oplysningerne på mere end 1.000 brugere på den store danske handelsside, Gul og Gratis. I alt er 1.088 brugere blevet ramt, og de har fået stjålet deres personlige oplysninger og deres adgangskoder

Det var Gul og Gratis selv, der erfarede, at de havde været udsat for et hackerangreb, og ved hjælp af Deloittes afdeling for cyberkriminalitet, leverede de bevismateriale til politiet. Hackeren er allerede anholdt af politiet, og han har tilstået, at han stod bag angrebet.

”Jeg vil gerne rose Midt- og Vestjyllands Politi og NC3 (Nationalt Cyber Crime Center) for deres meget hurtige og professionelle indsats. Vi politianmeldte fredag og allerede mandag kunne politiet foretage ransagning og skride til anholdelse,” lyder det fra Gul og Gratis-direktøren Kamilla Harritsø i et interview med JydskeVestkysten.

Vigtigt at skifte sit kodeord

Kamilla Harritsø fortæller, at Gul og Gratis er bekendte med, hvilke 1.088 brugere, der er fået stjålet deres informationer. De har derfor informeret dem via email, og bedt dem om at ændre deres kodeord.

Hvis man bruger det samme kodeord på andre profiler, så bør man også ændre det der, da hackere hurtigt har mulighed for at tilgå sig ens andre profiler, hvis de både har adgang til ens email-adresse og ens kodeord.

Har du en konto hos hos Gul og Gratis, så bør du få tjekket din email med det samme, og se om du har fået en besked. Hvis ikke, så er du formentlig sluppet godt fra hackerangrebet. Det anbefales dog, at man jævnligt skifter sit kodeord, så for en sikkerheds skyld, kan du alligevel gøre det, mens du er derinde.

I alt har Gul og Gratis 1.5 millioner brugere, og det var 1.088 af dem, der blev ramt af angrebet.

Læs også

Fyret i Føtex? Her må du spise alle de kager, du har lyst til

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip