Fyret i Føtex? Her må du spise alle de kager, du har lyst til

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

18-årige Mia Frandsen blev forleden fyret fra Føtex, fordi hun havde spist lidt af en kanelsnegl på arbejdet. Det måtte hun ikke, men til gengæld bliver hun ikke fyret, hvis hun spiser kage hos bagerne i Randers, hvor de ligefrem opfordrer de ansatte til at spise.

Dagens helt store historie har handlet om en 18-årige pige, der er blevet fyret fra sin arbejdsplads, hvor hun arbejdede som bagerjomfru i Føtex. Årsagen til fyringen bunder ud i noget så bizart, som et par bidder af en kanelsnegl.

Moren til den 18-årige Mia Frandsen lagde et opslag op på Facebook, hvor hun brokkede sig over, at hendes datter var blevet fyret på baggrund af noget, som var almindeligt kendt, at man gerne måtte i Føtex-bageren.

Hos Føtex i Ebeltoft var de dog meget klare i mæglet, og de valgte derfor at fyre den 18-årige Mia, samtidig med, at hun har fået forbud mod at få job i en af de mere end 600 Salling Group-butikker i landet. Det dækker blandt andet over Føtex, Bilka, Netto og Fætter BR, som Salling Group opkøbte i starten af året.

Læs også

Fætter BR genåbner 25 butikker

I Randers må du spise alle de kager du vil

Det meste af nationen har vist deres opbakning til den 18-årige Mia Frandsen, og de mener bestemt ikke, at det hverken var fair af Føtex at fyre hende eller at bortvise hende fra samtlige af deres butikker.

Dog skal Mia Frandsen ikke være bange for, at hun bliver fyret, hvis hun står og guffer på lidt kanelsnegle i bagerne i Randers, det har Amtsavisen nemlig været rundt at forhøre sig om. I kølvandet på historien om den fyrede Mia Frandsen, ville de gerne høre, om det ville være tilladt at spise kager på arbejdet, hvis man var ansat hos dem.

Det må man gerne hos Helsted Bageren, hvor medindehaver Henrik Hallas fortæller, at det næsten er bedre, hvis de spiser kager på jobbet, for så køber de ikke kager andre steder. Hos Vennelyst Bageri er Kent Møller Johansen i samme grøft, og her må man spise alle de kager man har lyst til.

”Det står dem totalt frit at spise de kager, de har lyst til, når de er på arbejde. Der er slet ikke noget at komme efter,” fortæller bagermester Kent Møller Johansen til Amtsavisen.

Føtex har ikke reageret på historien, siden B.T i går modtog følgende svar fra HR-chef i Føtex, Lars Rønnow.

”Vi har nogle ret enkle og klare regler, som alle vores medarbejdere selvfølgelig skal efterleve. Gør man ikke det, er vi desværre også nødt til at standse samarbejdet. Særligt hvis en medarbejder erkender, at denne har overtrådt reglerne, som det er tilfældet her,” lyder det.

Hvor Mia Frandsen nu skal arbejde, er der ingen der ved, men hvis hun tager turen til Randers, så bliver hun hvert fald ikke fyret for at spise lidt kage på jobbet.

Det er ikke første gang, at Føtex er i medierne. Senest var det dog dem, der stod på den gode side, da en kunde ikke ville handle hos en ansat, der bar et tørklæde.

Læs også

Bjarne krævede at Føtex-ansat tog tørklædet af: Så blev han smidt ud

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip