Advarer familier i lokalområdet: Børnelokker på fri fod

Nicolai H

2 uger siden

|

10/07/2024
Indland
Genrefoto: Shutterstock
Manden blev sidst set springe ind i sin bil og køre væk.

Dagens topnyheder

En vigtig advarsel har spredt sig som en steppebrand i lokalsamfundet.

Børnehaven Tjørnelyhuset i Greve var udsat for hvad der kunne have eskaleret til noget ganske alvorligt, da en fremmed mand forsøgte at lokke børnene hen til hegnet med løfter om is.

Episoden fandt sted lidt over klokken 12 tirsdag.

Det skriver B.T.

En mor til et af børnene beskrev hændelsen i et opslag i Facebookgruppen 'Greve Info'. Hun fortalte, hvordan en ukendt mand nærmede sig hegnet til børnehaven og forsøgte at tiltrække børnenes opmærksomhed.

"En pædagog er heldigvis i nærheden, da hun hører ham sige 'kom herhen så får I en is drenge'. Min søn begynder at råbe adskillige ting ad manden, som får ham til at flygte, samtidig med pædagogen kommer løbende og ser en mand springe ind i sin bil og køre hurtigt derfra. Politiet er selvfølgelig kontaktet, men hold øje derude og pas på børnene," skrev moren i opslaget.

Politiet er på sagen

Midt- og Vestsjællands Politi modtog anmeldelsen og reagerede straks.

"Vi har fået anmeldelse om, at der har været en person, der kunne være en børnelokker," udtalte vagtchef Benjamin Rasch.

Selvom vagtchefen ikke ønskede at uddybe, hvad manden præcist havde sagt til børnene, er anmeldelsen nu overdraget til politiets forebyggelsessektion, som har ansvaret for området.

Forældrene opfordres til at tale med deres børn om faren ved at tale med fremmede og sikre, at børnene ved, hvordan de skal reagere i sådanne situationer.