Advarer mod falske breve i omløb: ‘Du skal ikke lukke nogen ind’

Ane Sørensen

365 uger siden

|

16/07/2017
Indland
Foto: Polfoto (arkiv)
Foto: Polfoto (arkiv)
En række borgere har på det seneste modtaget mistænkelige breve om, at de skal have indlagt fjernevarme.

Dagens topnyheder

Flere borgere i Rødovre Kommune har på det seneste modtaget breve, hvor der står, at de skal have indlagt fjernvarme.

Det ligner umiddelbart, at brevene er sendt fra Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning. Men det er de ikke. 

Det skriver TV 2 Lorry.

- Rødovre Kommune har erfaret, at der er sendt falske breve ud til borgere i Rødovre Kommune. Brevene giver sig ud fra at være fra Rødovre Kommunale Fjernvarme. I brevet står blandt andet, at man er udvalgt til at få fjernvarme og vil blive kontaktet af en inspektør, der skal inspicere forholdene i boligen, skriver Rødovre Kommune på deres hjemmeside.

- Brevet er et falsum. Rødovre Kommunale Fjernvarme har ikke sendt disse breve ud. Du skal ikke lukke nogen ind, der vil inspicere boligen. Tilkald i stedet politiet, advarer kommunen.

Brevene ser umiddelbart ægte ud med adresse, kontaktoplysninger og logo fra Rødovre Kommunale Fjernvarme. Men flere medlemmer af den lokale facebookgruppe ‘Facebook Rødovre’ har dog lagt mærke til, at brevene ikke er skrevet på helt korrekt dansk.

Frank Eltong har delt et billede af sit brev i den offentlige facebookgruppe. Her fremgår det blandt andet, at modtageren af brevet har pligt til at få indlagt fjernvarme inden den 17/5 2018.

Afsenderen af det falsk brev hævder også, at modtageren skal hæfte for 34,5 procent af udgifterne, der løber op i 18.345 kroner, som kan afdrages over tre omgange.

Ifølge TV 2 Lorry har Københavns Vestegns Politi ikke hørt fra nogle af de borgere, som har modtaget de falske breve. Men de vil gerne høre fra folk, der ved noget om sagen. 

Rødovre Kommune vil også gerne høre fra alle borgere, der har modtaget det pågældende brev. 

Tyvenes nyeste trick aflæser din kode - her er politiets råd