Advarsel: DMI udsender kategori 1-varsel: Voldsomt vejr i dag

Foto: Shutterstock.com

Der er lagt op til voldsomt vejr flere steder i landet. DMI har netop udsendt en kategori 1-varsel, og de anbefaler at folk bliver indenfor og lukker døre samt vinduer.

Det er utrolig svært at gøre sig klog på det danske sommervejr i øjeblikket, og meteorologerne har vist også svært at helt at greje, hvordan vejret kommer til at blive.

Tidligere på ugen var der udsigter til, at fredagens vejr skulle blive rigtig godt, og tørt i det meste af landet, men nu har DMI udsendt en kategori 1-varsel, som betyder, at det bliver voldsomt vejr.

Det voldsomme vejr kommer dog ikke til at ramme hele landet, men en stor del af Jylland bliver ramt. Det er nemlig sådan, at DMI både har udsendt en kategori 1-varsel, der rammer Vestjylland, og så har de de lavet en risikomelding, der dækker stort set resten af Jylland og Fyn.

Læs også

Ny prognose fra DMI: Sådan bliver sommeren 2019

De de varsler mod er, at der kommer et massivt skybrud. I Vestjylland skal man således forberede sig på, at der både vil komme tordenvejr og skybrud, som vil sende mellem 15 og 25 millimeter regn ned på bare en halv time. DMI opfordrer derfor til, at folk der bor i lavtliggende områder eks. kældre, skal passe på. Der er nemlig risiko for oversvømmelse.

Her er man usikker

Mens DMI føler sig helt sikre på tordenvejr og skybrud i Vestjylland, så er det mere usikkert, hvor i Jylland og på Fyn det ellers kommer til at ramme. Derfor har de ‘blot’ lavet det som en risikomelding disse steder, og ikke som en kategori 1-varsel, som de har gjort det i Vestjylland.

DMI er ude med flere gode råd til, hvad man skal gøre i det kraftige uvejr, og hvis man kører rundt i trafikken, så er det vigtigt, at man tilpasser kørehastigheden til sigtbarhedsforholdene, og at man ikke køre ud i vand, hvor man ikke kan vurdere dybden.

Det skriver de fordi, at der vil falde så meget vand, at der let kan ligge kæmpe vandpytter rundt omkring på vejene.

DMI opfordrer også til, at man lukker både vinduer og døre, da tordenvejret kan medføre en risiko for lynbrand eller fejl på elektriske systemer.

Sidst men ikke mindst opfordres man til at søge ly, når tordenvejret begynder. Man skal ikke befinde sig i et stort åbent område, og man skal især ikke være ude at bade.

Varslen i Vestjylland står til at begynde klokken 12.00 og slutter igen omkring klokken 19:00, mens risikomeldingen i resten af landet står til at begynde klokken 13:00 og slutte klokken 19.00

Læs også

Forsøgte at gemme sig fra politiet: Højtlydt prut afslørede ham

 

 

Dagens Gossip