Ny prognose fra DMI: Sådan bliver sommeren 2019

Foto: Shutterstock.com

Det har allerede været en ganske varm juni, men hvordan kommer resten af sommeren til at forløbe sig i Dnamark? DMi er klar med deres langtidsprognose, så du kan beslutte dig for, om sommeren skal holdes i Danmark eller udenfor landets grænser.

Skruer vi tiden små to måneder tilbage, så forudså DMI i deres langtidsprognose, at vi ville få en rigtig god sommer. En sommer der ville være en tand varmere end den plejer, men en sommer der ikke ville nå helt de samme højder, som den sommer vi havde forrige år, hvor der var tørke flere uger i streg.

For nyligt bragt DMI så en opdateret udgave af deres langtidsprognose, som er endnu mere pålidelige end den tidligere, da de nu har flere informationer at gå efter.

Læs også

Banebrydende studie beviser: Kaffe forbrænder kalorier

Mens vi er ved at runde juni af, så tager vi hul på juli og her peger det på, at vi går en ganske standard måned. DMi melder nemlig, at temperaturen i juli enten vil være lidt over eller lige omkring normalen for, hvad den plejer at være i Danmark.

Nedbørsmængden ser ud til at ende under normalen, men til gengæld er risikoen for skybrud forhøjet. Det peger dog på, at vi får en måned, der bliver en tand varmere end den plejer, og med mindre regn end den plejer. Når der kommer regn, vil det dog være med meget på en gang.

August

Om august skriver DMi, at det ikke er usandsynligt, at Danmark kan blive præget af et højere tryk og varm og solrigt vejr. Prognoser viser dog også, at der er en risiko for et lavtryk, der kan tage en sydligere bane fra Atlanten, og hen over Skandinavien. 

Hvis det bliver tilfældet, så vil der være perioder, hvor der vil være en del mere skyet, en del mere regn og væsentligt køligere luft.

Prognosen fra DMI lyder derfor på, at august bliver lidt varmere end normalen, mens nedbørsmængden kommer til at blive nogenlunde det samme. Dog er det med meget usikkerhed.

September

Med afslutningen af august er det også afslutningen på sommeren, men sommervejret strækker sig måske også ind i september. DMIs prognoser peger nemlig på, at der vil være en højere tryk og mere stabilt vejr i september, og resultatet af dette vil være, at temperaturen vil ligge omkring eller højere end normalen.

Mængden af nedbør er ret usikker, og kan gå begge veje skriver DMI. 

Konklusionen må dermed være, at vi får en god sommer, der er varmere end den plejer, men med en hel del usikkerhed omkring, hvor meget nedbør der kommer. Sommeren strækker sig dog vejrmæssigt helt ind i september, så der er flere dejlige måneder endnu.

Rigtig god sommer.

Læs også

68-årig køreskoleelev kørte sin motorsagkyndige ihjel

 

 

Dagens Gossip