Advarsel: Teleselskabet udnyttes af kriminelle - De vil lænse din konto med denne besked

Foto: Shutterstock.com

Kriminelle er i øjeblikket ved at udnytte teleselskabet 3, så de kan lænse deres kunders bankkonti. 3 advarer selv på deres Facebookside om denne besked, du bare skal ignorere.

Hvis man er en stor anerkendt virksomhed, så er det blot et spørgsmål om tid, før kriminelle vil forsøge at udnytte en. Der er set flere hundrede eksempler på, hvordan teleselskaber, forlystelsesparker og dagligvarebutikker bliver udnyttet af kriminelle, hvor de forsøger at snyde kunder med en falsk konkurrence eller et alt for godt tilbud.

Nu er det gået ud over telegiganten 3, der risikerer, at deres kunder får lænset deres bankkonti, hvis de ikke er kritiske over for en falsk ‘konkurrence’

Læs også

Advarsel: Modtager du denne email, så ændre dit kodeord med det samme

Det er 3 selv, der på deres Facebook-side er ude at advare mod den falske konkurrence, hvor folk har mulighed for at få en helt gratis iPhone X, en Samsung Galaxy S10 eller et Apple Watch.

Problemet er bare, at du ikke vil få en af de ovenstående genstande, og du vil med stor sandsynlighed få rippet din konto, hvis du vælger at fortsætter.

Vær altid kritisk

Uanset om det er en sms der tikker ind på din telefon, en email på din computer eller du sidder og surfer på nettet, så er du nødt til altid at være kritisk over for de tilbud og konkurrence, der pludselig dukker op.

Bliver du eksempelvis mødt af denne besked fra ‘3’, mens du surfer på internettet, så er du nødt til at stille dig selv nogle spørgsmål.

Dukkede denne konkurrence bare pludseligt op?

Er konkurrencen specifikt henvendt til dig pr. navn, eller kunne den være til hvem som helst?

Ser konkurrencen reel ud? (Er der stavefejl, er den designet grimt, ser den suspekt ud?)

Er den for god til at være sand?

Hvis du stiller dig ovenstående spørgsmål, når du ser denne falske meddelelse fra de kriminelle, der udgiver sig for at være 3, så vil du hurtigt kunne se, at konkurrencen er falsk.

For det første dukkede den helt tilfældigt op, og den var ikke målrettet dig personligt. Derudover så er der både stavefejl, bogstaver der skrives med stort, selvom de ikke skal samt andre fejl i teksten.

3 er en stor virksomhed, og de har derfor også dygtige folk ansat i deres presseafdeling, så hvis de udsender en konkurrence, så kan du være sikker på, at der ikke er fejl i. Derudover så har de også en grafisk afdeling, så hvis konkurrencen ser sjusket og grim ud, så er den højst sandsynligt heller ikke fra dem.

Sådan lød ‘konkurrencen’ fra ‘3’

Foto: Facebook

“Kære Tre Kunde, Tillykke! Tre fejrer sit jubilæum over de næste 7 dage (Juli. 15 -> Juli.22) som tak for din loyalitet over for os som internet udbydere. Vi vil vælge 10 heldige brugere hver dag som vindere af en eksklusiv gave fra os, blandt andet en gratis Apple iPhoneXs, Samsung Galaxy S10, og et Apple Watch som en tak for at være kunde hos os. Og din IP adresse (Her har de skrevet en masse tilfældige tal og bogstaver, som ikke er en IP. red.) er blevet udtrukket.

Alt du skal gøre er at svare på vores anonyme spørgeskema herunder for at vinde din præmie. Skynd dig! 8 kunder har modtaget den her invitation, og der er kun 2 præmier tilbage”

Til sidst er der så et spørgsmål, som lyder på: Er du tilfreds med Tre? Dertil kan man svare Meget Tilfreds, Tilfreds eller Ikke Tilfreds.

Når du svarer på konkurrencen vil du blive ført videre, og her har de så brug for dine kreditkortoplysninger, så de kan trække penge for porto. Problemet er dog, at de vil trække langt flere penge end du giver accept for, og de sender i øvrigt aldrig din gevinst.

Læs også

Tragisk ulykke: Populær forlystelse knækker midt i luften - Koster to personer livet

 

 

Dagens Gossip