Aftensmad: Jyderne vil have lette retter

Skrevet af Aller Media

11/02/2014
Vi elsker alle sammen en god middag, men der er stor forskel på, hvad jyder og folk fra København betragter som en god middag og hvad valget står på, når vi selv står for madlavningen.

Dagens topnyheder

Online-leverandøren RetNemt.dk har foretaget en undersøgelse af danskernes spisevaner, og selvom vi er et homogent land, er der stor forskel på vores spisevaner.

Københavnerne vil have luksus

I den travle hverdag vælger vi oftest retter, der kan tilberedes hurtigt, og det må gerne være let og overskueligt at lave aftensmad.

- Mange par og familier med børn i København har travlt i hverdagen med både mor og far, der arbejder og børn med skole og fritidsinteresser. Derfor så vi et behov for måltidskasser med alle ingredienser og opskrift til et aftensmåltid, der kan tilberedes på cirka 30 minutter, fortæller direktør Klaus Toft Nørgaard, der er grundlægger af RetNemt.dk.

Undersøgelsen af danskernes spisevaner viser, at folk i hovedstaden efterspørger de dyre råvarer og gerne vil betale lidt ekstra for aftensmaden. I Østjylland går man efter aftensmad, der er ekstranemt og ekstrabilligt at lave, og valget falder gerne på økologiske produkter.

På Fyn er der også en særlig tendens; her spiser man nemlig markant mindre fisk end i resten af landet, mens man i Nordjylland, Vestjylland, Vest- og Sydsjælland med øerne gerne vælger gourmetkød og luksusfrostvarer. Klaus Toft Nørgaard har et bud på, hvorfor man i disse egne går efter luksusvarerne:

- Det skyldes måske, at transportafstanden til specialbutikker med mad er længere her og mange derfor bruger os på den måde, siger Klaus Toft Nørgaard.