Airbnb koster statskassen millioner af kroner hvert år

18/07/2016 10:00

admin

Indland
Det er en rigtig fed forretning for både borgere og Airbnb - men bør selskabet slippe for at betale dansk skat, som tilfældet er nu?

Mest læste i dag

Den såkaldt deleøkonomiske løsning på at undgå en dyr hotelregning og i stedet bo i et ofte billigere botilbud; et privat hjem, tiltaler efterhånden så mange, at udlejningsportalen Airbnb tjener rigtig godt på konceptet.

I Danmark har tjenesten for alvor fået fodfæste, og det koster både hoteller, kroer og bed&breakfasts, der ellers ville nyde godt af turisternes behov for logi, på bundinjen, ligesom det koster Skat en indtægt. Det siger Inger Støjberg ifølge mediet Avisen.dk.

Selvom Airbnb har tjent mellem 41 og 61 millioner kroner på at formidle udlejning alene i København det seneste år, viser Avisen.dk’s beregninger, at Airbnb kun betaler cirka 100.000 kroner i skat om året i Danmark.

Læs også: Lejligheder på Airbnb bruges som bordeller

I stedet har selskabet valgt at have hovedsæde og betale skat i Irland, hvor selskabsskatten er langt lavere end i Danmark.

Professor i samfundsvidenskab Bent Greve fra Roskilde Universitet siger til mediet, at han mener, at penge tjent i Danmark bør betales skat af i selvsamme land.

- Jeg mener sådan set, at de aktiviteter, der foregår på dansk jord, skal man betale skat af i Danmark, uanset hvordan de har lavet deres konstruktion, siger han til Avisen.dk.

De mange kendte danskere, der tjener penge på at udleje deres boliger via tjenesten har selv pligt til at indberette indtjeningen til skat. I København alene har private udlejere tjent mellem 300 og 450 millioner kroner det seneste år ifølge Avisen.dk.

Er du enig i Bent Greves syn; at penge tjent i Danmark skal beskattes i Danmark?

Inger Støjberg som politiker

Inger Støjberg er en politiker, der deler vandene. Hendes kontante retorik og hårde kurs over for indvandrere har flere gange delt befolkningen.

Læs også: Danskere skal tvinges til at indberette Airbnb-indtægter

 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: