Dansk hospitalspersonale raser over folks opførsel: ‘Jeg er chokeret, vred og ked af det’

Emil Ryttergaard

366 uger siden

|

12/07/2017
En ny, kedelig trend har vundet indpas ved helikopterlandingspladsen ved Odense Universitetshospital, hvor folk filmer, når patienter ankommer med helikopter.

Dagens topnyheder

Det er langt fra alle steder, at en ambulance på fire hjul kan slå til, og i visse akutte tilfælde skal folk have brug for lægehjælp med det samme. 

Derfor flyver landets hospitalers lægehelikoptere jævnligt for at hente traumepatienter, men når helikopteren lander, så har man i Odense Universitetshospital oplevet en meget kedelig tendens. 

Her oplever hospitals- og redningspersonale at mennesker finder mobilen frem og filmer de helikopteren, samt de tilskadekomne, når helikopteren lander, skriver jv.dk

- Det er kedeligt og udtryk for manglende pli og nyfigenhed at udsætte patienter for at blive filmet. Det er ikke altid, det går godt for de traumepatienter, som kommer med helikopteren, og det vil være trist for pårørende senere at se optagelserne på f.eks. sociale medier, siger Peder Jest, ledelsesansvarlig for Fælles Akut Modtagelse (FAM) på OUH til jv.dk.

Det var Falckredder Jan Liedecke, der sidste fredag påpegede, at forbipasserende har skrevet om en episode, hvor en kvinde blev filmet, netop da hun kom ud af helikopteren. 

Her skulle patienten transporteres over gaden og blev konfronteret af en masse forbipasserende, der filmede hende med mobiler under tranporten fra helikopteren til hospitalet. 

 -Det er ikke værdigt, hverken for patienterne eller det personale, som skal yde en professionel hjælp. Jeg er rystet, chokeret, vred, skuffet og ked af det, skriver han i sit opslag på Facebook. 

Du kan læse hele Jan Liedeckes opslag her: