Danske sange

01/04/2018 11:30

webmaster

Indland
Danske sange
Tekst og melodi til populære danske sange.
Her finder du vores oversigt med populære danske sange. Vi har sangteksterne og du kan også høre mange af sangene her.

Mest læste i dag

De mest populære danske sange listet A-Z.

Danske sange

Bamses fødselsdag - Prøv en anderledes fødselsdagssang til den næste fødselsdagsfest med denne glade sang ‘Hip Hurra for Bamsefar’ også kendt som Bamses fødselsdag.

Dejlig er den himmel blå - Grundtvig skriv den første udgave af salmen i 1810 på ikke mindre end 19 stofer, som han efterfølgende forkortede til disse 7. Salmen 'Dejlig er den himmel blå' er fortsat en af danskernes favoritter til jul.

Dejlig er jorden - Julesalmen er så fuld af fortrøstning og tro på det evige liv, at Dejlig er jorden også bliver brugt til begravelser.

Dengang jeg drog afsted - Sangen Den tapre landsoldat udkom efter det første slag under den første slesvigske krig - Slaget ved Bov d. 9 april 1848. Dengang jeg drog afsted tekst er skrevet af Peter Faber.

Der er et yndigt land - Her finder du Danmarks nationalsang. Der er et yndigt land tekst er skrevet af Adam Oehlenschläger i 1823 og melodi er komponeret af H. E. Krøyer i 1835.

Det kimer nu til julefest - Teksten til Det kimer nu til julefest går tilbage til Martin Luther i 1535 og Grundtvig skrev denne danske version næsten 300 år senere.

Et barn er født i Bethlehem - Grundtvig fik ideen til salmen fra en gammel latinsk hymne. Den blev første gang sunget ved en gudstjeneste i julen 1845. Det skete i Vartov Kirke, hvor Grundtvig delte 'Et barn er født i Bethlehem' ud til de tilstedeværende.

Fødselsdagssang - Danmarks klassiske fødselsdagssang ‘I dag er det Oles fødselsdag’ er skrevet af Otto Mikkelsen, der var sanglærer og udgivet første gang i 1913. Der findes flere populære fødselsdagssange, men denne bliver sunget mest.

Glade jul dejlige jul - Julesangen 'Glade jul dejlige jul' handler om melodiens tilblivelse, at orgelet i den tyske kirke Oberndorf, hvor Joseph Mohr og Frank Gruber var tilknyttet, var gået i stykker ved juletid.

Hist hvor vejen slår en bugt - Børnesangen Hist hvor vejen slår en bugt tekst er skrevet af H.C. Andersen i 1829 og melodi er komponeret af Johan Christian Gebauer i 1846. 

Højt fra træets grønne top - En af danskernes favoritsange til jul  'Højt fra træets grønne top' er skrevet af Peter Faber som lejlighedssang til familiens jul og en en af de mest kendte danske julesange.

I Danmark er jeg født - Det er en af Andersens mest elskede sange i dansk sangtradition, og den er også blevet foreslået som alternativ til Danmarks nationalsang. I Danmark er jeg født er skrevet af Hans Christian Andersen i 1850 og melodi er komponeret af Henrik Rung i 1850.

I skovens dybe stil ro - Den danske folkemelodi fra Langeland er skrevet af Fritz Andersen. Tekstens to strofer på hver otte verselinjer er fra 1864. Den menes at folkesangen er en aftensang.

I østen stiger solen op - B. S. Ingemann skrev de populære ‘Morgensange’ i foråret 1837. Han boede sammen med sin kone i Sorø, hvor Ingemann underviste i dansk. I østen stiger solen op blev dog ikke skrevet til skolens elever, men til brug i Københavns asyler.

Jeg en gård mig bygge vil - Børnesangen om bondegårdens dyr ‘Jeg en gård mig bygge vil’ er skrevet af Margrethe Marstrand, der var en dansk lærer og forfatter.

Jeg ved en lærkerede - Dette er en af de måske mest kendte danske børnesange. Jeg ved en lærkerede bruges af såvel børn som voksne og melodien bruges ofte til festsange.

Juletræet med sin pynt - Når det er tid til at danse om juletræet, så kan man ikke komme udenom Juletræet med sin pynt.

Kom maj du søde milde - Denne populære sang 'Kom maj du søde milde' er skrevet Christian Adolph Overbeck, der var en tysk digter og forfatter. Her finder du Kom maj du søde milde tekst og melodi blev skrevet i 1791 af Wolfgang Amadeus Mozart.

Midsommervisen - Det været traditionen i rigtig mange år, at danskerne har samlet sig om bålet i hele landet for at synge Midsommervisen - enten i den orginale version af Holger Drachmann, der skrev teksten for over 100 år siden eller Shu-Bi-Duas nyere udgave.

Nu falmer skoven trindt om land - Der findes to kendte melodier til denne salme. Denne 'Nu falmer skoven trindt om land' melodi er skrevet J.H Nebelong i 1889, mens den anden er tysk fra midten af 1600-tallet.

Oles nye autobil - Dette er nok en af de mest kendte sange nede i børnehaven, som alle børn elsker at synge med til.

Sensommervise - Her finder du tekst og melodi til Sensommervise. Sensommervisen er skrevet af parret Kirsten og Finn Jørgensen og handler om efterårets begyndelse.

Solen er så rød mor - Carl Nielsens 'Solen er så rød mor' er en rigtig klassiker inden for børnesangsgenren. Den trykkes stadig i mange børnesangbøger, indspilles på CD'er og synges som godnatsang i mange børneværelser.

Spørge Jørgen - Her bliver der stillet spørgsmål til stort set alt af spørge Jørgen!

Vi elsker vort land - Midsommervisen hedder egentlig ‘Vi elsker vort land’ og kommer fra eventyrspillet Der var engang. Stykket blev skrevet af Holger Drachmann.