Danskerne advares om voldsom risiko

08/06/2023 12:46

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu advares danskerne.

Mest læste i dag

Inden længe står sommeren for døren, og selvom danskerne glæder sig til at tage hul på sommerferien, så er kombinationen af grill-hygge og langvarig tørke noget som der bestemt skal tages højde for. 

Og det har nu fået GF Forsikring til at sende en advarsel til danskerne. 

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse

Advarsel kommer i kølvandet på, at sommeren 2023 er startet ualmindeligt tørt, og uden udsigt til regn den nærmeste fremtid er spørgsmålet, om man skal lade grillen blive i skuret hele sommeren. Ikke nødvendigvis, lyder det fra det medlemsejede GF Forsikring. Men skadedirektør i GF Forsikring, Per Haulund, lægger heller ikke skjul på, at man skal bruge sin sunde fornuft: 

“Selv om myndighederne endnu ikke har udstedt afbrændingsforbud, skal man virkelig være varsom, når man bruger åben ild i naturen for tiden. Men det betyder ikke, at man slet ikke kan grille et par bøffer en sommeraften eller bruge sin ukrudtsbrænder. Det handler om at tage sine forholdsregler og følge et par gode råd som fx altid at have vand inden for rækkevidde og så i øvrigt være opdateret på, om der er afbrændingsforbud i det område, man har tænkt sig at grille”. 

Og på hjemmesiden brandfare.dk kan du læse flere gode råd til, hvordan du undgår brand i naturen. Desuden kan du holde øje med, hvor stor en brandfare, der er i netop dit lokalområde, og det er en stor fordel, forklarer Per Haulund: 

“Brandfaren kan variere meget fra landsdel til landsdel, og med hjemmesiden er det muligt at zoome ind på lige netop det lokalområde, man befinder sig i. Hjemmesiden bliver konstant opdateret med det seneste nye brandfareindeks, så det er en rigtig god idé at tjekke inden grillturen”, siger han. 

Brandfareindekset er udarbejdet af DMI for brandfare.dk

Danskvand er en effektiv brandslukker 

Skulle uheldet alligevel være ude på grillturen eller under havearbejdet med ukrudtsbrænderen, kommer Per Haulund med et afsluttende råd til, hvordan man effektivt får sat en stopper for ilden: 

“Medbring en halv liter danskvand. Når man lige skruer låget af, sætter en tommelfinger for åbningen og ryster den, fungerer den faktisk som en effektiv brandslukker”, siger Per Haulund. 

En indboforsikring er altafgørende 

I tørkeperioder som nu sker det, at husejere oplever det værst tænkelige: At en naturbrand kommer ud af kontrol og fortærer hele hjemmet. I en sådan situation er det vigtigt at have en indboforsikring: 

“Det sker heldigvis sjældent, men hvis man skulle komme ud for, at ens hus brænder ned, er det altafgørende at have en indboforsikring. Den dækker udover de tabte værdier genhusning, indtil huset er bygget op igen”, siger Per Haulund.