DMI advarer: Kraftigt nedbør og 20 centimeter sne rammer landet i eftermiddag

Nils Würtzenfeld

386 uger siden

|

23/02/2017
Indland
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Massive snedriver, glatte veje, trafikale udfordringer og op til 20 centimeter sne venter danskerne denne torsdag

Dagens topnyheder

Hvis du gik og troede, at foråret var på vej, kan du godt tro om.

Vejrguderne har nemlig tænkt sig at slå til i dag, og fra torsdag eftermiddag og frem kan de fleste egne i landet derfor forvente kraftigt snefald.

- Det starter midt på eftermiddagen og fortsætter hen af aftenen, fortæller Vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Mogens Rønnebek.

- Vi kan se frem til kraftigt snevejr, der især rammer den sydlige halvdel af landet. Mange steder vil der falde mellem 10-15 centimeter, og nogen steder også mere, forklarer Mogens Rønnebek.

På DMI’s hjemmeside oplyser man yderligere, at det kraftigt snefald frem til fredag kan give mellem 15-20 centimeter sne på bare 6 timer.

Mogens Rønnebek fortæller, at det drastiske vejrskifte vil starte torsdag eftermiddag med regn i sydvest-Danmark, mens temperaturerne vil falde, og herefter vil sneen begynde at lægge sig.

Der vil kunne forekomme store regionale forskelle i nedbørsmængderne. 

Foto: DMI

- Værst ramt bliver den sydlige del af landet, mens eksempelvis København ligger lige på grænsen. Nord for Limfjorden vil man gå helt fri, lyder det fra Mogens Rønnebek.

Sneen vil fortsætte med at falde i nat, men op af fredag formiddag vil det stoppe igen. Herefter vil det klare op, mens solen også vil kigge frem mange steder.

- Fredag bliver en fin dag med sol, og lørdag får vi et helt nyt vejrsystem indover landet. Det byder på slud og regn, men også højere temperaturer, så skal man ud med børnene  og kælken, så skal det være i dag eller i morgen fredag, lyder det fra Mogens Rønnebek hos DMI Danmark.

Fra søndag vil temperaturerne stige yderligere og mandag er der mulighed for at nå helt op på 10 grader flere steder i landet.

Derfor bliver det også et kortvarigt gensyn med det kolde og snefyldte vintervejr.