DMI er ikke i tvivl: Sådan bliver resten af vinteren

Emil Ryttergaard

389 uger siden

|

27/01/2017
Indland
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Den milde vinter ser ud til at fortsætte på vej ind i februar, siger DMI. Men det kan ikke udelukkes, at Kong Vinter viser tænder og sender en snevejr afsted mod landet.

Dagens topnyheder

Med weekend for døren er det jo på sin plads, at tænke lidt over det kommende vejr. 

Det kunne jo være et spørgsmål om man skulle invitere familien på en vandretur eller blive hjemme i sofaen og hygge under tæpperne i den kommende tid. 

Spørger man Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, så er det hårde vintervejr på retræte, når vi kigger frem mod den kommende måned. 

- Der er ikke meget vintervejr i sigte den kommende måned, og det relativt milde vejr fortsætter, siger energi- og erhvervsmeteorolog Tim Petersson.    

Det er nemlig de mildere vinde fra syd, blandt andet fra Spanien, der trækker sig forbi Danmark og gør vinteren til en forholdsvis mild omgang, sæsonen taget i betragtning. Men det betyder ikke at du skal smide parkaen ned i kælderen, da varmen ikke bliver liggende i Danmark. 

- De milde vinde fra Spanien blander sig med den lidt koldere og friske kontinentalvind fra Tyskland, der udjævner varmen lidt. Derfor får vi i Danmark glæde af den mildere luft, men den bliver ikke liggende, da Danmark er så fladt et land, siger Tim Petersson, der vurderer at svenskerne og nordmændene i stedet kan se frem til nærmest rekordvarme temperaturer for årstiden. 

Herhjemme må vi i stedet nøjes med cirka 5-6 grader og en mild til frisk vind, samt diverse grå dage med skyer og regnvejr. Synes man at det lyder kedeligt, så har Tim Petersson dog også gode nyheder til de mest fanatiske kælkeentusiaster: 

- Jeg tror bestemt ikke, at vi har set den sidste sne i denne sæson, men det bliver ikke liggende i flere uger, som vi har oplevet før. Når det er rigtig koldt, så har vi det vi kalder isdøgn, hvor temperaturen hele dagen ligger under frysepunktet, og dem vil vi sikkert få, men ikke så mange, siger Tim Petersson fra DMI til Dagens.dk

Derfor er der heller intet, der tyder på at marts måned skulle blive koldere end hverken januar eller februar, og statistisk set, så er der tre gange så mange solskinstimer i den første forårsmåned end i januar. 

Hvis man alligevel har givet op på det danske vejr, så gør det alligevel ikke så meget. Ifølge en russisk astronom er der nemlig en kæmpe asteroide på vej mod Jorden, der vil medfører kæmpe tsunamier.