DMI: Kategori 1 varsel for voldsomt vejr

Foto: Shutterstock.com

I går eftermiddag begyndte det at regne en hel del, og det fortsætter helt indtil klokken 24.00 i aften. DMI har udsendt en kategori 1 varsel på grund af voldsomt vejr.

I går kunne DMi meddele, at det ville komme til at regne rigtig meget i løbet af de kommende to døgn. Det må man sige har været tilfældet, da det har regnet stort set uafbrudt siden eftermiddag i går.

Regnen fortsætter indtil videre, og der er ikke udsigter til, at det skal stoppe før i aften klokken 21.00. Da det ikke bare et en lille byge, skal man også være særligt opmærksom, og derfor har vejret DMI udsendt en kategori 1 varsel, som altså betyder, at der er risiko for voldsomt vejr.

Denne varsel dækker i skrivende stund kun Sjælland og Lollan-Falster, mens Nordjylland og en del af Østjylland er ramt af en ganske almindelig risikovarsel.

Læs også

Mand havde sindssyg ‘gave’ til konen: Heldigvis overlevede hun

På Sjælland forventer DMI, at der kommer mellem 30 og 50 millimeter regn i hele varslingsperioden, og at der i perioder vil være torden i forbindelse med regnen.

DMI: Vær opmærksomme

DMi beder folk om at være særligt opmærksomme på vand, der kan samles i lavtliggende områder. Det betyder, at man skal være opmærksom hvis man har en kælder, hvis man kommer kørende på vejbanen eller hvis man kommer forbi en viadukt.

DMI råder folk til at lukke deres vinduer og døre, og ikke mindst tilpasse sig kørselshastigheden og sigtbarhedsforholdene i trafikken. Derfor bør man også komme tidligere af sted, da trafikken højst sandsynligt vil være langsommere end den plejer.

Ser vi bort fra de massive mængder regn, så vil temperaturen ligge på mellem 14 og 18 grader i dag. Der vil være let til frisk vind mellem nordvest og sydvest, mens der ved kysterne vil være hård vand.

I morgen skulle der være tørvejr og sol i starten af dagen, mens regnen vil komme snigende senere på dagen.

Læs også

Veganer-aktivist forsøgte at redde 16 kaniner - Endte med at være skyld i, at 95 døde

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip