DMI melder ud: Nu kommer varmen

Foto: Shutterstock

Efter en lang periode med lave temperaturer ser det nu endelig ud til, at varmen er på vej til Danmark. De frostkolde tæer og de tilfrosne bilruder skal i weekenden erstattes af sandaler og nedslåede kalecher.

Det bliver måske ikke helt sommertemperaturer, men mindre kan også gøre det efter denne lange periode uden sol og varme. DMI fortæller, at vi har en lun weekend i sigte med temperaturer mellem 10 og 15 grader allerede lørdag.

Solen vil komme frem og varme det meste af Danmark op, men de højeste temperaturer skal i løbet af lørdagen dog findes i den vestlige del af Jylland samt det centrale Sjælland. Da det blæser en smule, vil lidt læ gøre underværker og på en vindfri terasse kan man sagtens smide sko og strømper og spankulere rundt med de korte bukser.

Nyd lørdagen men se frem til søndagens vejr.

Søndag tæt på 20 grader

Efter en udmærket lørdag kan vi så gå søndagen i møde med visheden om, at det bliver endnu bedre. Temperaturen kan snige sig helt op på 18 grader, og hvis solen står højt på himlen og vinden holder sig hjemme, så kan vi med ro i sjælen pakke grillen og plæneklipperen frem og lege sommerdag.

Det er i morgen, søndag, at du skal nyde vejret i fulde drag. Kom en tur til vandet eller nyd din have, under alle omstændigheder bliver søndagen nok årets første rigtig varme udedag.

Heldigvis fortsætter det gode vejr et par dage ind i den kommende uge. Men i midten af ugen skifter vejret nok engang.

De mange haglbyger er tilsyneladende ikke forbi, for igen både onsdag og torsdag kan vi risikere flere hagl.

Det er som om, at foråret ikke helt kan bryde fri af den massive kulde, som vores hårde vinter har lagt hen over landet.

Læs også

 

 

 

.

Dagens Gossip