DMI: Nu kommer solen og tocifrede varmegrader!

Allerede i næste uge kan vi forvente, at der vil komme langt mere sol, end vi har oplevet hidtil i marts. Samtidig forventes det også, at varmegraderne igen sniger sig op i det tocifrede antal.

Hvis du kigger ud af vinduet, så bliver det ikke i dag. Og det er heller ikke i morgen, at solen titter frem fra skyerne og sender dejlige varme mod Danmark. Til gengæld så er det grå og regnfulde marts-vejr snart ved at få sin ende, og det betyder, at vi snart kan glæde os over, at der kommer sol og varme i luften.

Vi skal lige akkurat gennem uge 11, før vi kan se frem til bedre vejr, men så skulle det til gengæld også blive rigtig skønt. Det fortæller vagthavende hos DMI, Klaus Larsen til B.T.

”Der kommer en del solskin i næste uge, og onsdag bør vi begynde at passere de ti grader i dagtimerne,” fortæller han.

Selvom vejret stille og roligt begynder at snige sig hen mod det, som vi oplevede i slutningen af februar, så skal man altså ikke begynde at tage alt for meget tøj af. Der vil nemlig fortsat komme nedbør.

”Det er nok en meget god idé, at man tager lidt tøj på, for selvom der kommer en del solskin, kan der komme få perioder med byger,” lyder det fra DMI.

Rekordregn i marts

Indtil videre har der ikke været en dag i marts, hvor der ikke har været lidt nedbør. I dag er ingen undtagelse, og ifølge DMI forventes det også, at der kommer nedbør de resterende dele af ugen. Det vil enten være i form af regn, slud eller sne.

Det har virket helt ekstremt med de mængder regn, som vi har haft indtil videre, og i løbet af månedens første ti dage, har der allerede været over 50 millimeter regn. Rekorden for mest regn i marts er 100 millimeter, som faldt tilbage i 1978.

Den rekord ser ud til at stå forfald.

”Vi havde en marts måned i 1978, hvor vi nåede 100 millimeter. Det er faktisk en rekord for mest nedbør i marts måned. 11. marts og 50 millimeter allerede nu og en uge, der byder på masser af nedbør, nok også når vi kigger længere frem. Hvem ved, så kan det jo være, at vi kommer op og tangerer den rekord,” udtalte meteorolog Lars Henriksen forleden til EB.dk.

Udsigterne om sol i den kommende uge, lyder dog ikke positivt i forhold til rekorden, men til gengæld så lyder det positivt for de danskere, der gerne vil have lidt D-vitamin og varme på kroppen.

Læs også

DMI: Negativ rekord på vej

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip