DMI: Pas på i trafikken – Kategori 1 advarsel til formiddag

Foto: Shutterstock.com

Pas på hvis du bevæger dig ud i trafikken i dag. DMI har udsendt en kategori 1-advarsel, da det skulle komme til at storme en hel del.

Det bliver en meget blæsende start på weekenden meddeler DMI, der har sat en kategori 1-advarsel ud. Det dækker ’voldsomt vejr’ og det skyldes, at vi får utrolig kraftige vindstød, der var til stærk storm flere steder i Danmark.

Man skal derfor pas på, når man færdes i trafikken, da det vil komme til at blæse helt op mod 30 meter i sekundet i løbet af formiddagen.

Det er i morgen- og formiddagstimerne det er værst, og det vil især ramme den nordvestlige del af Danmark, mens der også varsels voldsomt vejr på Djursland og i den nordvestlige del af Sjælland. Det forventes, at kategori 1-advarselen vil vare ved mellem 1-4 timer, så det kan være overstået ganske hurtigt igen. Det skyldes, at det lavtryk der kommer ind øst for Oslo bevæger sig meget hurtigt, og senere på eftermiddagen vil det meste af vinden være aftaget igen.

Lidt sne i weekenden

Mens vinden begynder at aftage i løbet af eftermiddagen, så bliver det erstattet af en masse nedbør. I løbet af natten kan vi forvente, at der kommer slud eller tøsne, og temperaturen vil ligge nede omkring frysepunktet.

Lørdag bliver ikke nogen god dag, hvis man havde tænkt sig at opholde sig udenfor. Det bliver nemlig koldt, hvor vi kan forvente mellem 5 til 8 grader. Der kommer en del nedbør, hvor det i løbet af dagen vil være regn og om aftenen forventes det at være slud.

Til gengæld så skulle der komme kraftig vind, hvor man flere steder i landet kan forvente vindstød op til stormstyrke.

Søndag bliver ikke meget bedre. Temperaturen forventes at ligge mellem 3 til 7 grader, og der kommer en del nedbør i form af regn, slud eller tøsne. Vinden vil igen være kraftig, og forventes især at ramme den vestlige del af landet. I løbet natten til mandag vil der igen kunne komme lidt tøsne, mens temperaturen vil være ned til minus 3 grader.

Læs også

Skal du have penge tilbage i skat? – Dette skal du være opmærksom på!

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip