DMI: Så længe skal vi vente på godt vejr igen

Foto: Shutterstock.com

Det gode vejr er på vej væk, og dermed skal vi væbne os med tålmodighed, til vi atter rammer de 20 grader igen. Men hvor længe går der før, at vi igen kan nyde de varme temperaturer?

I går var det igen en helt fantastisk dag, hvis man er glad for en skyfri himmel og masser af sol. I dag begynder temperaturen desværre at falde, og det vil den gøre hele vejen indtil weekenden, hvor der både kan komme sne og slud.

Alt i alt så ser det ud til at blive rigtig kedeligt vejr resten af ugen, hvor vi i dag er heldige, hvis vi rammer de 16 grader. 16 grader kan vi dog kun drømme om de resterende dage i ugen, hvor vi ender tættere på frysepunktet.

De fleste har dog håbet på, at med det samme vi kommer forbi weekenden, så begynder varmen at blusse op igen, men sådan bliver det desværre ikke. Faktisk går der et par uger før, at vi igen får rigtig godt vejr, hvor man kan tillade sig at hoppe i badetøjet og lægge sig ved stranden.

Læs også

Kæmpe isplade på størrelse med Frankrig smelter 10 gange hurtigere end forventet

I uge 19 lyder spådommen nemlig, at den gennemsnitlige temperatur vil ligge på mellem 10 til 13 grader, mens vi om natten kommer ned på temperaturer omkring frysepunktet. Slutningen af denne uge og den kommende uge kommer altså til at minde en del om hinanden, og dermed er der god grund til ikke at slukke permanent for varmen.

Hvornår kommer varmen igen?

Vi skal umiddelbart helt hen til slutningen af uge 20, før vi igen får noget sol, som vi kan varme os på. Uge 20 indledes ligesom uge 19 slutter, og det er med køligt og ustabilt vejr, hvor der vil komme mange spredte byger.

I slutningen af ugen vil der dog komme bedre vejr. Der vil et større højtryksområde forstærkes over Centralskandinavien, hvilket i stigende grad vil holde fronter og lavtryk på afstand. Det betyder med andre ord, at vi sidst på ugen vil komme til at få flere solrige dage.

Her forventes det, at temperaturen igen vil kunne snige sig op på 20 grader, men det betyder altså også, at vi skal vente godt og vel to uger på, at vi igen kan nyde rigtig godt vejr.

De fleste bør dog kunne leve med lidt dårligere vejr her i maj, når vi overordnet set ser ud til at få et rigtig godt vejr til sommer.

Læs også

DMI: Sådan bliver sommeren 2019 i Danmark

 

 

Dagens Gossip