DMI: Stor kategori 1-varsel i hele landet

Foto: Shutterstock.com

Der bliver ikke noget at råbe hurra for i dag, hvis man havde håbet på godt vejr. DMI er ude med en kategori 1-varsel, da der kommer skybrud og torden i det meste af landet.

Faktisk kan der visse steder i landet komme helt op mod 25 grader i dag, men det er ikke temperaturen, der kommer til at være højsædet i løbet af ugens første arbejdsdag. DMI har nemlig udsendt en kategori 1-varsel for farligt vejr, og det skyldes, at der kommer kraftige byger, torden og masser af blæst.

Det er især i morgentimerne, at vejret bliver allerværst. I første omgang var det blot Bornholm, der havde fået en kategori 1-varsel, men det udviklede sig først til Øst- og Nordsjælland og dernæst til resten af landet.

Læs også

Helt væk! Bilist kørte 100 km/t på dansk landevej... Bremserne virkede ikke

Fra morgenstunden vil kraftig regn, skybrud og torden bevæge sig nordøst op over Bornholm, og der vil falde mellem 25 til 35 millimeter regn indenfor en periode på seks timer, mens der vil være lokale skybrud, hvor der vil falde hele 15 millimeter regn på en halv time.

Et lavtryk ligger stille over den Engelske Kanal i de næste par dage, og det sender fronter med regn op mod Danmark. Dermed kan der opstå kraftig regn og torden.

Mens det primært er Bornholm, der er ramt fra morgenstunden, så udvikler det sig i løbet af aftenen til, at hele landet får kraftig regn og skybrud, og det varer helt indtil onsdag nat.

Fyn og Sjælland vil få de varmeste temperaturer i dag, mens det mest af Jylland vil ligge på mellem 15 til 19 grader i løbet af dagen. Der vil dog stort set ikke komme nogen sol.

Varme og masser af regn

Hele ugen har faktisk udsigt til at blive ganske varm, og hvis blot de regnfulde skyer ville pakke sammen og rejse væk, så ville det være fænomenalt vejr i Danmark. Sådan bliver det desværre ikke, og udsigterne peger i stedet med, at der vil være skyet og regn de næste mange dage.

Temperaturen er dog svær at sætte en finger på, da den alle dage forventes at ligge over 20 grader. Onsdag vil der komme op til 23 grader, mens der lokalt på Sjælland kan være op mod 25 grader. Torsdag vil temperaturen snige sig op på 22 grader, inden den fredag vil liggge på 23 grader.

Lørdag og søndag ser ud til at kunne blive hæderlige dage. Lørdag vil starte ud med regn og torden, men senere på dagen vil der komme sol, og temperaturen kan snige sig helt op på 25 grader. Søndag vil dagen starte ud med sol, mens det sidenhen skifter over i regn og byger. Her vil temperaturen også kunne snige sig op på 25 grader.

I næste uge vil vejret starte mere stabilt ud med mindre nedbør og de samme temperaturer.

Læs også

50 meter stor asteroide kan ramme jorden til september. Vil knuse område på størrelse med London

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip