50 meter stor asteroide kan ramme jorden til september. Vil knuse område på størrelse med London

Hvis vi er rigtig uheldige, så vil en stor asteroide ramme jorden til september, og den vil kunne fladtrykke et område på størrelse med London.

Tilbage i marts fortalte NASA-chefen Jim Bridenstine, at en farlig asteroide vil ramme jorden cirka hvert 60. år. Senest det skete var i 2013, hvor en 20 meter stor asteroide eksploderede over den russiske by Chelyabinsk. Det udløste en kraft, der svarede til 30 gange så meget, som den atombombe, der ramte Hiroshima i 1945.

1.500 mennesker kom til skade mens yderligere 7.200 bygninger blev beskadiget. Det kan dog gå endnu værre til, faktisk allerede i går, hvis vi er virkelig uheldige.

Læs også

NASA-chef: Jorden er i fare for at blive ramt af asteroider i vores levetid

Ifølge det britiske medie, The Sun, har Den Europæiske Rumorganisation, ESA, tilføjet en asteroide på deres top 10-liste over, rumobjekter der har en ekstremt lille sandsynlighed for at ramme jorden.

Denne asteroide som går under navnet, 2006 QV89, er dog en større en af slagsen, og med sine knap 50 meter i bredden og med en fart på 44.000 km/t, så vil det have store konsekvenser, hvis den rammer jorden.

Asteroiden har nemlig en diameter, der er 10 meter større end Tunguska meteoren, der ramte jorden tilbage i 1908. Denne meteor fladtrykte et område på størrelse med London, og dermed burde 2006 QV89, altså kunne gøre mere skade på jorden.

Overraskende sandsynlighed for at det kan ske

Inden du bliver helt skræmt, så kommer meteoren højst sandsynligt ikke til at ramme jorden. De første estimater fra ESA lyder ifølge The Sun på, at asteroiden vil drøne forbi jorden hele 6.7 millioner kilometer herfra.

ESA fortæller dog også, at der er en sandsynlighed for, at beregninger er forkerte, og forskerne mener, at den egentlig sandsynlighed for at jorden bliver ramt af denne asteroide, svarer til 1 ud af 7299.

Dermed sker det højst sandsynligt ikke, men tallet er alligevel overraskende, hvis man sammenligner det med så meget andet, vi går og krydser fingre for. Eksempelvis er sandsynligheden for, at du går ned og laver en lørdags-Lottokupon og vinder førstepræmien cirka 1 ud af 8.3 millioner.

Med andre ord, så svarer det til, at asteroiden med navnet 2006 QV89 faktisk vil ramme jorden cirka 1.137 gange, før du vinder førstepræmien i Lotto.

ESA skriver på deres hjemmeside, at datoen for en kollision med jorden ville være den 9. september 2019, hvis det altså sker. På deres hjemmeside kan man læse om deres andre objekter på top 10 listen. Her følger de blandt andet en asteroide, der har en diameter på hele 900 meter. Den er mere end 20 gange så stor, som den ovenstående asteroide, men hvis den rammer jorden, så bliver det først i december 2113. Altså om 94 år.

Sandsynligheden for et sammenstød med denne asteroide er dog astronomisk lille, og den har været på Nasas liste i 14244 dage.

Læs også

Det sker der med din krop, når du ikke får nok søvn

 

 

Dagens Gossip