DMI udsender kategori 1-varsel om voldsomt vejr: Det bliver usædvanligt

Skrevet af Emil Martesen

01/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI udsender en kategori 1-varsel om voldsomt vejr.

Mest læste i dag

Påskeferien synger på sidste vers for danskerne, og det tegner sig til at blive en kedelig afslutning, når snakken falder på vejret.

For selvom påskevejret har været en blandet landhandel, så slutter det, som det startede - nemlig pjaskvådt.

Et lavtryk over den Engelske Kanal bevæger sig nemlig mod nord, frem til den vestlige del af Nordsøen. En tilhørende front med regn bevæger sig mandag eftermiddag og aften op over Danmark sydfra. Fronten ventes at gå i stå over Danmark og vil kun langsomt svækkes frem mod tirsdag aften eller natten til onsdag.

Det skriver DMI.

Og de lægger ikke skjul på, at det bliver noget af en omgang.

De har nemlig udsendt et varsel om kraftig regn for den sydlige halvdel af Jylland samt Fyn, Sjælland og Øerne, gældende fra mandag aften kl. 20 til tirsdag aften kl. 20.

I varslingsområdet ventes nedbørsmængderne flere steder at overskride 30 mm på 24 timer, som er varslingsgrænsen, og kan lokalt komme op på 50 mm.

For foråret er det usædvanligt store nedbørsmængder, og det skyldes et lavtryk over den Engelske Kanal, som bevæger sig mod nord, og mandag eftermiddag og aften sender en tilhørende front med regn og fugtig luft op over Danmark sydfra.

Men det stopper ikke her.

Der er nemlig mere regn på vej. For som ugen skrider frem ventes flere lavtryk at bevæge sig op over Nordsøen fra sydvest, og det giver endnu en uge med ustadigt vejr og perioder med regn.