Én særlig detalje satte spørgsmålstegn ved Thomas Blachmans fremtid i 'X Factor': Nu taler han ud

Skrevet af Emil Martesen

22/02/2024
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Nu taler 'X Factor'-dommeren ud.

Mest læste i dag

Den karismatiske og ofte kontroversielle dommer fra 'X Factor', Thomas Blachmann, har igen skabt overskrifter.

Denne gang er det hans udtalelser om muligvis at forlade showet, der har fanget opmærksomheden.

På et pressemøde forud for årets første 'X Factor'-liveshow delte Thomas Blachman sine tanker, som både indeholdt en smule provokation over for TV 2 og en eftertanke om hans egen fremtid i showet.

Thomas Blachman, der er kendt for sin direkte stil og skarpe kommentarer, lagde ikke skjul på, at hans bemærkninger om at forlade 'X Factor' delvist var et forsøg på at 'teste' TV2.

Han udtrykte undren over, hvorfor visse af hans udtalelser bliver klippet fra showet, spekulerende i, om det kunne indikere en ønske fra kanalens side om at udfase ham:

"Det er noget, jeg siger for at teste TV2. Jeg siger jo ufattelig mange - også både begavet og sjove ting - som bliver klippet ud. Så siger jeg selvfølgelig også sådan en ting, fordi hvis det i sidste ende er det, der kommer med og måske ikke så meget det andet, så ønsker de måske at udfase mig? Hvem ved", lyder det fra dommeren, før han fortsætter:

"Men i bund og grund gør jeg det også, for at mine kollegaer skal puste mig en lille smule op igennem chokket".

Men bag provokationen og de skarpe kommentarer ligger der en dybere affektion for 'X Factor'.

Han løfter nemlig sløret for, at pensionstankerne bestemt ikke har strejfet ham, og han holder virkelig meget af at lave det. I samme ombæring fortæller han hudløst ærligt, at hans engagement i showet går ud over blot at være dommer; han ser 'X Factor' som en del af den danske kulturhistorie, et program der har formået at samle seere i hobetal gennem årene.

B.T. har spurgt TV2, om de gerne vil have, Thomas Blachman stopper.

Her er TV 2's underholdningschef, Dorte Borregaard, klar i spyttet:

"Vi udtaler os aldrig om fremtidige sæsoner. Det eneste jeg kan sige for nuværende er, at vi er glade for Blachman og synes, han yder en fremragende indsats i 'X Factor'".