Facebook-vrede: Jens fik 150 dødstrusler på en time

Torsdag den 31. oktober er en dag, Jens Richard Nielsen formentlig aldrig glemmer. Det var den dag, han følte, alle vendte sig imod ham. Ene og alene på grund af et billede, han havde lagt på sin Facebook-profil.

- Nogen skrev, at jeg var det klammeste menneske i verden. Andre skrev, at jeg ville få tæsk eller få en kugle for panden, fortæller han til Dagens.dk.

Jens Richard Nielsen havde om morgenen ved otte-tiden anmeldt to aggressive hunde til politiet. Hundene løb løs i området Ved Dammen i Aalborg Øst. Politiet rykkede ud og skød den ene hund. 

LÆS OGSÅ: Derfor er vi så vrede på Facebook

Billedet af den skudte hund lagde Jens Richard Nielsen på Facebook, fordi han ville dele den chokerende oplevelse med sine venner.

Blot en time senere havde han modtaget intet mindre end 150 dødstrusler.

- Det var meget ubehageligt. Man tror ikke sine egne øjne. Truslerne kom også fra nogen af dem, jeg var ven med på Facebook. Der var mange, der skrev, at jeg skulle have samme tur som hunden. Det kammede fuldstændig over, siger han.

Jens Richard Nielsen erkender, at det ikke var den bedste beslutning at lægge et billede af en blodig hund på Facebook. Men han havde ikke regnet med, at det ville få så store konsekvenser.

LÆS OGSÅ: Anmeldte farlige hunde: Nu får han dødstrusler

- Det er chokerende at opleve, hvordan folk føler, at de bare er nødt til at komme med en kommentar. Også selvom, det er over stregen. Det var klokken ni om morgenen, og der var åbenbart mange på Facebook. Folk kørte bare med på vognen, siger han.

Også telefonen kimede løs. Til sidst tog Jens Richard Nielsen den slet ikke.

Her - næsten en måned senere - kommer der stadig trusler.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

- Der er stadig nogen, der skriver. Men jeg er faldet til ro. Det undrer mig helt vildt, hvordan folk det ene øjeblik kan true og bygge en hadsk stemning op, og det andet øjeblik er der stille. Det er helt gak-gak, siger Jens Richard Nielsen.

Mest Jens Richard Nielsen er også frustreret over, at den fulde historie om de to hunde aldrig så dagens lys.

- Der står for eksempel ingen steder, at der kom to børn cyklende, og at jeg sprang ud på gårdspladsen og jagede hundene væk, så de ikke angreb børnene. Måske havde folk reageret anderledes, hvis de vidste det, siger han.

Jens Richard Nielsen fortæller til Dagens.dk, at han fremover er forsigtig med, at hvad han lægger på Facebook.

Han har også overvejet at anmelde truslerne til politiet, men han mener ikke, det vil tage anmeldelserne alvorligt.

 

Dagens Gossip