Flemming dømt for racisme på Facebook: Nu strømmer støttekronerne ind

Retten i Helsingør idømte i går Flemming Nielsen fra Nordsjælland fire dagbøder på 400 kroner for at have sammenlignet islam med nazisme.

Han modtog desuden en dom for racisme for et opslag på Facebook, som han tilbage i november 2013 skrev på det sociale medie. Det skriver TV2

Inde i byretten vurderede man, at der var tale om en overtrædelse af straffelovens racismeparagraf, da Flemming Nielsen blandt andet skrev følgende:

'Ideologien Islam er fuldt ud lige så afskyvækkende, modbydelig, undertrykkende og menneskefjendsk som nazismen.'

Intet tyder dog på, at den nordsjællandske mand selv må til lommerne for at betale de fire dagsbøder for de kontroversielle bemærkninger på Facebook. 

Læs også: Nordjysk mand satte ild til koran: Nu er han sigtet for racisme

Pernille Vermund, der er formand for partiet Nye Borgerlige, der blev grundlagt i efteråret 2015, startede på internettet en indsamling til at dække sagsomkostningerne og bøderne.

På under én time blev der samlet over 9.300 kroner ind, og ifølge et opslag fra på Facebook blev indsamlingen søsat for at vise at "(...) vi står skulder ved skulder med Flemming i kampen for ytringsfriheden."

Flemming Nielsen vil sandsynligvis få svært ved at anke dommen, hvis han ønsker dette, da dagbødernes størrelse falder under bagatelgrænsen for, hvad der kan ankes.

Se opslaget fra Pernille Vermund her: 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Når staten knægter danskernes rettigheder, må civilsamfundet træde til!"Ideologien Islam er fuldt ud lige så afskyvæ...

Opslået af Pernille Vermund på 11. februar 2016

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip