Fødevarestyrelsen tilbagekalder Snickers! - Kan være farlige for nogle mennesker at indtage

Har du købt en lækker omgang Snickers i løbet af de seneste par dage, så bør du måske lige være ekstra opmærksom på indpakningen. Står det hele på dansk? Hvis ikke bør du returnere pakken tnil din lokale forhandler, hvor du har købt din pakke med Snickers.

‘If you are hungry, eat a Snickers’. Sådan lyder de efterhånden velkendte reklamer fra Snickers, men lige i dette tilfælde bør du gå udenom en Snickers, hvis du er sulten. Fødevarestyrelsen har nemlig tilbagekaldt en stor ration Snickers, da chokoladen kan give problemer til visse mennesker.

Det viser sig nemlig, at mærkningen på pakken har været forkert, og i stedet for den danske udgave, er det i stedet en udgave på litauisk. Det betyder, at de forskellige allergener der står på pakken, ikke er oplistet, og dermed kan det være farligt at indtage for folk, der lider af nedenstående fire allergener.

Læs også

Dansk kommune “sløjfer” fredagen - Ansatte skal kun arbejde fire dage om ugen

“Personer der ikke tåler mælk, laktose, jordnødder og æg kan få en allergisk reaktion, ved at spise af produkterne,” skriver Fødevarestyrelsen i deres tilbagekaldelse af produktet, som de udsendte for nyligt.

Hvis du har købt de fejlmærkede Snicker, så opfordres du af Fødevarestyrelsen til enten at levere produktet tilbage til butikken, hvor du har købt det, eller blot at kassere det..

Sådan ser de "dårlige" Snickers ud. Foto: Fødevarestyrelsen

Hvilke Snickers skal du passe på?

Du kan hurtigt finde ud af, om de Snickers du ligger inde med hjemme i skabet er med forkert mærkning. Foruden at kigge på indpakningen, for at se, om det står på litauisk, så kan du se på varenummeret.

Der er tale om Snickers 4Pack med batchnummer: 914E1NlD03, som er mindst holdbar til den 29-03-2020. Den har også EAN-nummer 5000159384209. Det er Mars Danmark A/S der tilbagekalder produktet, som er blevet solgt over hele landet.

Det er i følgende butikker, man har haft mulighed for at købe denne ration af Snickers, som har fået det forkerte mærkat.

Sådan ser de "dårlige" Snickers ud. Foto: Fødevarestyrelsen

Aldi, LIdl, Coop, Salling og Nemlig.com har forhandlet denne 4-pack af Snickers, hvor man som allergiker ikke kan vide sig sikker på, hvad produktet indeholder. Hvis man har allergi for mælk, laktose, jordnødder og æg, så bør man altså holde sig fra disse Snickers.

Lider man ikke af ovenstående, så er der ikke noget farligt ved at indtage en Snickers, og så behøver du ikke at levere produktet tilbage eller kassere det. Det er blot rådet fra Fødevarestyrelsen.

Læs også

Advarsel: Tag aldrig imod denne pengeseddel

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip