Frygten for uhyggelig snigskytte tager til i Aarhus: To biler fik knust ruder af skud

Utrygheden breder sig i Aarhus, efter Østjyllands Politi i løbet af sidste uge har fået to anmeldelser om biler, der begge er blevet skudt på, mens de var i fart. Det skriver TV2.dk.

Politiet er fortsat på bar bund i sagen, men forklarer, at det kan tyde på, at der er tale om den samme gerningsmand.

Første episode fandt sted 14. august om eftermiddagen, da Line Bang kørte ad Marselis Boulevard i det sydlige Aarhus med sin otte måneder gamle søn på bagsædet.

Pludselig lød et brag, da den højre af de to bagerste ruder med ét blev splintret i tusinde stykker udover bagsædet, hvor hendes lille dreng sad i barnestolen.

Den anden episoden fandt sted søndag 21. august i det nordlige Aarhus, da en mandlig bilist holdt for rødt. Pludselig blev hans bil ramt af to skud - det ene på siden af bilen - det andet splintrede ruden ved passagersædet.

Østjyllands Politi kan endnu ikke bekræfte, hvordan bilerne er blevet beskudt – eller med hvad – da man endnu ikke har fundet hverken patronhylstre eller hagl.

Ligheden mellem de to episoder får dog politiet til at antage, at der er tale om den samme snigskytte.

- Vi behandler det på nuværende tidspunkt som en overtrædelse af paragraf 252 i straffeloven. Det betyder, at gerningsmanden groft og hensynsløst har bragt andre mennesker i fare, siger presseansvarlig ved Østjyllands Politi, Vagn Martinussen til TV2.dk.

- Det er i sig selv ulovligt at skyde med den slags geværer i offentligheden, så vi ser med alvor på sagen, siger han.

Selvom sagen i sig selv er alvorlig, så kunne da være gået helt galt, hvis skuddet mod Line Bangs bil havde ramt hendes lille søn Villum.

- Kære Århus og kære netværk, ingen kom noget til og politiet bringer sagen i TV for at finde den eller dem, der har gjort det. Kender du en Bøllebob der har trukket en våd sniperdrøm lidt for langt, så stik ham en opdragende flad, skriver Line Bang i et Facebook-opslag efter episoden.

I samme opslag understreger hun, hvor frygteligt, det kunne være gået, hvis skuddet havde ramt den otte måneder gamle Villum.

- Kære snigskytte. Villum og jeg er okay, og jeg ved at du ikke har kunnet se, at Villum sad i bilen bag de mørkt tonede ruder. Jeg tror ikke at du vil os eller andre ondt. Jeg ved ikke om du spiller for meget GTA, ikke ved bedre eller dyrker det som humor - eller om du slet og ret er ligeglad - men dit stunt er farligt og skræmmende. Jeg er ligeglad med selvrisiko, lakskader og at undvære den ene af vores bil på værksted, men havde Villum været ramt…

Til sidst har moren fra Højbjerg ved Aarhus en klar opfordring til snigskytten, der siden skuddet mod Line Bangs bil har skabt bekymring i Aarhus:

- Jeg beder dig ikke melde dig selv, jeg beder dig bare inderligt om at stoppe dit foretagende, så jeg og Århus kan være trygge ved at færdes i trafikken.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip