Godt nyt i tragisk ovn-trick-ulykke: Jysk mor er vågnet fra koma

Forleden bragte Dagens.dk den barske nyhed om en jysk kvinde, der var kommet gruelig galt afsted i forsøget på at få en skinnende ovn ved hjælp en norsk opskrift, der har spredt sig på nettet i den seneste tid.

Siden i fredags, hvor den 46-årig mor fra Viborg afprøvede ovn-tricket med salmiakspiritus, og efterfølgende fik hjertestop og blev lagt i kunstigt koma på Skejby Sygehus, har hendes familie håbet på det bedste. Og det skete i søndags, da kvinden omgivet af sin kære vågnede ved, at lægerne tog hende ud af koma.  

Læs ogsåAdvarsel mod "ren-ovn-trick": Jysk mor ligger i koma

Det fortæller kvindens meget lettede søn, 20-årige David Møller, til Dagens.dk.

- Hun var meget døssig, da hun vågnede, så man kunne ikke tale med hende. Men hun fik også meget smertestillende, bl.a. fordi hun har fået trykket sine ribben pga hjertemassagen. Og hun har brandmærker på brystet efter hjertestarteren, siger David Møller, som har været gennem nogle hårde dage, siden han og stedfaren fandt moren meget dårlig i køkkenet i fredags.  

Siden i søndags er det gået langsomt fremad, og David har kunnet tale med sin mor, som forklarer, at det sidste hun husker, er, da hun falder om med hjertestop, de de ankommer til Viborg Skadestue.

Læs også: Giftlinjen om ovnrens-gate: Pas på med det farlige rengørings-trick

Men epsioden i køkken med ovnen står ikke klart for moren. Davids bedste bud er, at hun kom til at indånde salmiakspiritussen, som hele køkkenet efterfølgende lugtede meget kraftigt af.

- Hun er meget chokeret over, hvad der er sket. Men hun tager det rigtig flot, siger David Møller og tilføjer:

- Umiddelbart får hun ingen men efter ulykken. Men hun har meget ondt og er sengeliggende. Hendes hjerte er ikke tilbage på fuld kraft som inden ulykken, det pumper ikke blodet hurtig nok rundt, men det skulle gerne blive normalt igen. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

Ifølge David har lægerne fortalt, at der skulle der være gået hul på den ene kranspulsåre, hvilket kan være forårsaget af, at moren kastede meget voldsomt op, da hun afprøvede ovn-tricket.

Tidligere i dag blev Davids mor overført til Viborg Sygehus, hvor hun skal blive i det næste stykke tid.  

David Møllers mor ønsker ikke at få sit navn frem på nuværende tidspunkt. 

 

Dagens Gossip