Har 'burkaforbuddet' virket? Så få bøder har politiet langet ud

Det er endnu ikke til at sige om tildækningsforbuddet har virket eller ej. Den kontroversielle lovgivning fylder i morgen 1 år, og politiet har kun uddelt ganske få bøder for det.

På torsdag har en noget kontroversiel lov fødselsdag, da det i morgen er etårsdagen for lovgivningen om tildækningsforbuddet, som mange måske bedre kender som burkaforbuddet.

Det var en lovgivning der skulle gøre det forbudt at have tildækket sit ansigt i offentligheden, hvor der dog var visse undtagelser, eksempelvis hvis det bliver brugt i form af kunst eller kultur.

Læs også

Mand sigtet for at gramse på 11-årig pige i populært badeland - politiet frygter flere sager

I forbindelse med at det nu er 1 år siden, at loven trådte i effekt, har Kristeligt Dagblad taget et kig på, hvilken effekt loven egentlig har haft, og hvor mange mennesker der er blevet ramt af den.

Overraskende nok, så er det et ganske lille antal af bøder, som politiet har langet ud i løbet af det seneste år, mere præcist lyder antallet af bøder på 23. Det viser tal fra Rigspolitiet, som Kristeligt Dagblad har kigget på.

Svært at sige om loven har virket

Det var et politisk flertal mellem partierne, Socialdemokratiet Dansk Folkeparti, Venstre, De Konservative samt enkelte medlemmer af Liberal Alliance, der sidste år vedtog det nye forbud.

Det skabte masser af debat, ikke blot i Danmark, men også i udlandet, hvor de fik nys om den nye lovgivning i Danmark, der gjorde det ulovligt for eksempelvis kvinder at bære niqab eller burka.

Hvorvidt den kontroversielle lov rent faktisk har virket, kan man også fortsat diskutere om. Antallet af bøder på 23 lyder meget lavt, og det kunne godt give et billede af, at folk har respekteret lovgivningen og ikke brudt den.

Omvendt så fortæller Margit Warburg der er religionssociolog og professor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet til Kristeligt Dagblad, at det kun er ganske få kvinder, der bærer de omtalte former for tildækning.

Hun anslår, at det kun er mellem 150 til 200 kvinder, der bærer niqab og endnu færre der går med burka.

Hvis man overtræder tildækningsforbuddet, vil man blive straffet med en bøde. Den vil i første omgang lyde på 1.000 kroner ved en førstegangsovertrædelse, hvorefter den fordobles næste gang. Bryder man forbuddet en tredje gang, vil det koste 5.000 kroner, mens det koster hele 10.000 kroner en 4. gang.

Læs også

Muslimsk mor kræver Aldi-sovs testet: Det smager af bacon

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip