Her er grunden til, at benzinpriserne er steget voldsomt på få dage

Foto: Shutterstock.com

Benzin- og dieselpriserne tog et stort hak op ad i løbet af de seneste par dage. Det var uhørt stort, og det skyldes simpelthen, at der var et stort bombeangreb mod olieanlæg i Saudi Arabien.

Hele 10 % er benzin- og dieselpriserne steget med i løbet af den seneste tid, og det er en rigtig stor stigning. Prisstigningen skyldes dog ikke, at oliesheikerne gerne vil tjene penge, det skyldes i stedet et stort droneangreb.

I weekenden blev to Saudiarabiske olieanlæg nemlig bombet af droner, og det har store konsekvenser for danskerne. Det har nemlig haft den effekt, at olieprisen er steget med cirka 10 % siden angrebet, og det bliver dyrt i de danske lommer.

Læs også

Asteroide rammer med 100% sikkerhed jorden: Ifølge forsker skal verdens ledere handle nu

Ekstra Bladet har talt med cheføkonomen Tore Stramer fra Dansk Erhverv, og han fortæller, at prisstigningen højst sandsynligt vil koste en dansk familie med børn cirka 1.000 kroner ekstra om året. Det er dog i gennemsnit, og derfor vil familier med meget transport og eksempelvis oliefyr mærke mere til stigningen end andre familier.

En dansk børnefamilie bruger nemlig i gennemsnit cirka 10.000 kroner op benzin og diesel, og en forøgning på 10 % af det beløb vil betyde, at de i stedet skal hoste op med 11.000 kroner om året.

Det vides ikke om prisstigningen varer ved

Saudi Arabien er en af de største producenter af olie i verden, og derfor har det stor betydning for resten af kloden, når sådan et angreb pludselig finder sted. Ifølge Ekstra Bladet er der tale om, at angrebet har sat cirka halvdelen af landets olieproduktion på pause, og det er ikke sikkert, at priserne falder igen, før produktionen er helt tilbage.

Det vides dog endnu ikke, hvordan fremtidsudsigterne er for oliepriserne, og derfor kan prisstigningen måske vare ved længe endnu.

“Men det kræver, at den stigning, der har været i olieprisen, bliver varig og bider sig fast over en længere periode. Og det ved vi endnu ikke, om den gør,” fortæller Tore Stramer til Ekstra Bladet.

Læs også

6 km/t for hurtigt endte med at koste 250.000 kroner

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip