Hundens ejer blev ikke fundet: Nu står den til at blive aflivet

Foto: Østjyllands Politi

Ejeren til den blot seks måneder gamle amstaff er ikke blevet fundet, og det betyder, at hunden efter alt at dømme skal aflives.

I sidste uge kunne vi meddele om en blot seks måneder gammel amstaff-hund, der var blevet efterladt ved en bænk i Randers. Østjyllands Politi meldte ud, at hunden kun havde få dage tilbage til at blive genforenet med sin ejer, ellers ville hunden blive afhændet.

Desværre er det ikke sket trods tusinde af delinger på de sociale medier, og nu står den seks måneder gamle hund i en situation, hvor det hele peger på, at hunden skal aflives.

TV2 Østjylland kan nemlig fortælle, at ejeren trods rygter ikke har meldt sig på banen, og derfor vil hunden, som mistænkes at være ulovlig – blive aflivet indenfor kort tid.

”Vi har fået en lang række henvendelser af borgere, som vil tage sig af hunden. Men der er ingen af oplysningerne, der er ført til ejeren, og vi bedømmer stadig, at den er ulovlig,” fortæller Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi, der også kan fortælle om, at udvejen for hunden derfor vil være aflivning.

”Efter al sandsynlighed vil den blive aflivet inden for ganske kort tid,” fortæller han.

Disse hunderacer er ulovlige i Danmark

Tilbage i 2010 indtrådte der en ny hundelov, som gjorde flere muskelhunde ulovlige. Den seks måneder gamle tæve der blev fundet i Randers, er af racen amstaff, og det dækker for betegnelsen Amerikansk Staffordshire Terrier.

Denne hunderace er på listen over de 13 forbudte hunderacer i Danmark, og derfor vil hunden efter alt at dømme ikke få lov til at leve videre. Forbuddet mod visse hunde trådte i kraft den 1. juli 2010, og den dækker følgende hunderacer.

Pitbull Terrier, Tosa Inu, Amerikansk Staffordshire Terrier, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, Amerikanks Bulldog, Boerboel, Kangal, Centralasiatisk Ovtcharka, Kaukasisk Ovtcharka, Sydrussisk Ovtcharka, Tornjak, Sarplaninac.

Pitbull Terrier og Tosa Inu har været forbudte i Danmark siden 1991.

Du kan læse den oprindelige artikel, da politiet søgte efter ejeren af hunden.

Læs også

Hjælp: Hund har to dage til at finde sin ejer

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip