309 uger siden

|

05/07/2018
Indland
Hvem ringer
Her kan du se, hvem der ringer. Foto: Shutterstock
Telefonen ringer og på skærmen står der et nummer, du ikke kender. Er det mon en ligegyldig telefonsælger i den anden ende, eller gemmer der sig et vigtigt opkald bag det ukendte nummer? Se, hvordan du finder svaret på spørgsmålet: Hvem ringer?

Dagens topnyheder

Mobiltelefonen har uden tvivl gjort dagligdagen lettere for mange, men det kan også være en uvelkommen tidsrøver.

Specielt når du modtager opkald fra et ukendt nummer, for det kan være svært at gennemskue, om der venter en irriterende afbrydelse, chikane eller direkte svindel fra udlandet, der koster dig penge, hvis du besvarer opkaldet, eller om det er et must, at du ringer tilbage.

Og det er heldigvis ikke så svært at finde frem til, om personen eller virksomheden bag det ukendte nummer er et ufarligt bekendtskab, så du kan tjekke, hvem det er, før du ringer tilbage.

Hvem ringer

Der er flere måder du kan finde ud af det på:

  • Google
  • Telefonbøger på nettet
  • Facebook
  • Apps

Find ukendt nummer på google

Start med at google nummeret. Der er findes adskillige sider, hvor andre på forhånd har indtastet ukendte numre og skrevet om de eksempelvis er farlige eller ufarlige. 

Er nummeret fra eksempelvis en telemarketingvirksomhed, avissælger, en stønner eller en svindler, er der en meget god chance for, at det dukker op på en af disse sider sammen med en eventuel advarsel fra en eller flere brugere.

Du kan også søge direkte på de forskellige websider, så her er et par links, som du kan benytte.

  • ukendtnummer.dk
  • 180.dk
  • sogtelefonnummer.dk

Hvis du finder ud af, hvem der står bag telefonnummeret, så benyt gerne lejligheden til at dele din viden på et af disse sites.

På den måde kan du hjælpe andre med at få afklaring på, hvem der ringer til dem.

Telefonbøger på nettet

De mere gammeldags metoder er heller ikke at foragte. Virtuelle telefonbøger som De Gule Sider, Krak og 118, kan stadig være en hjælp, når du har behov for at se, hvem der ringer.

Mens Krak og De gule sider kun kan tilgås online, så er det fortsat muligt også at ringe til oplysningen på 118, men med en opkaldsafgift på 17,50 kr., er det klart at foretrække at starte med at se, om du ikke kan finde de oplysninger, som du har brug for online i stedet.

Find ud af, hvem der ringer med Facebook

Facebook kan andet og mere end at vise fotos, videoer og reklamer i dit feed. Hvis der er tale om en almindelig privatperson eller en helt regulær virksomhed, vil du mange tilfælde kunne slå nummeret op i søgefeltet øverst på Facebook.

Chancen for at finde ud af, hvem der ringer ved brug af denne metode, er dog størst, hvis det drejer sig om en virksomhed. 

Selvom 2/3 af den danske befolkning er på Facebook, er det langt fra alle privatpersoner, der har valgt at indtaste deres telefonnummer, men du kan være heldig.

Hvem ringer – Find svaret med Apps

Der er adskillige apps derude, der kan hjælpe med at sortere eksempelvis telefonsælgere fra, som eksempelvis appen Call Insider, men skal du finde et nummer nu og her, er der en mere utraditionel, men meget effektiv metode: MobilePay.

Danskere i snart alle aldre har taget den populære betalingsløsning til sig, og med mere end 3 mio. brugere er der rigtig god mulighed for, at du kan finde personen eller virksomheden, hvis de ringer fra et dansk telefonnummer.

Og nej, du kommer ikke til at overføre penge i processen.

Alt hvad du skal gøre, er at gå ind i appen, trykke på vælg modtager og så skrive telefonnummeret.

Derefter sætter du beløbet til 1 kr. og trykker ”Næste”. 

Er personen eller virksomheden blandt de mange der benytter sig af MobilePay, kommer navnet nu frem. 

Når du er færdig, afbryder du bare, så du ikke kommer til at overføre penge.

Tre gode og hurtige råd, der også sparer dig for tid

Ud over de nævnte muligheder, er det vigtigt at bruge sin fornuft, når telefonen ringer, og kan du ikke finde nummeret ved at søge på det de forskellige steder, kan du vælge at gøre følgende:

  • Lad være med at besvare opkaldet - hvis det er vigtigt for folk at få fat på dig, lægger de en besked. Er der ingen besked, så se om de ringer igen og indtaler besked. Ellers ignorer du bare opkaldene til de gør det, eller til de stopper. 
  • Besvar ikke opkald fra hemmelige numre, medmindre personen har lagt en besked.
  • Besvar aldrig udenlandske numre, medmindre de lægger en besked, der giver mening.

Andre læser også

118 - Der var en gang, hvor man var nødt til at gribe telefonen og ringe til 118, hvis man havde brug for nummeroplysning, men i dag er der muligheder, der både er hurtigere, lettere og billigere.