I dag er der tre måneder til juleaften

Foto: Søren Breiting/Biofoto/Ritzau Scanpix

Efteråret er efterhånden kun lige startet, men det betyder også, at julen nærmer sig med hastige skridt. I dag er der nemlig præcis tre måneder til juleaften.

Hvis vi skruer tiden præcis tre måneder frem, så sidder de fleste danske familier formentlig samlet rundt om bordet, hvor de mæsker sig i alverdens lækre julegodter.

I dag den 24. september er der nemlig præcis tre måneder til, at det er juleaften.

Det betyder også, at butikkerne langsomt begynder at pynte op til jul, og selvom det måske for mange vil synes en anelse irriterende, så viser undersøgelser faktisk, at julepynt tidligt på året kan gøre folk glade.

Læs også

Psykolog: Julepynt tidligt på året kan gøre dig gladere

Vidste du godt…

At Dannebrog fremhæves i en af de mest populære danske julesange nogensinde. I Fabers ‘Højt fra træets grønne top’ bliver Dannebrogs betydning nemlig fremhævet. Det menes også, at dette er årsagen til, at mange danskere hænger Dannebrog på deres juletræ.

At Norden adskiller sig fra resten af verden, ved at holde juleaften den 24. december og ikke den 25. december, hvor Jesus blev født følge Biblen. Det skyldes, at en ny dag allerede begyndte ved solnedgang, før det mekaniske ur blev opfundet. Var dette ur opfundet dengang, ville Jesus faktisk have fødselsdag den 24. december.

At julemanden ikke nødvendigvis bor på Grønland, men faktisk stammer fra Tyrkiet? Det menes nemlig, at inspirationen til julemanden kommer fra biskoppen Sankt Nikolaus, der levede i byen Myra i det 4. århundrede.

Sankt Nikolaus skrev sig ind i historien ved, at han var yderst gavmild, og ved at give gaver helt ubemærket. Det gjorde han ved at lægge mønter i folks sko om natten. Det fik folk til at sætte hjemmesko ud foran døren om aftenen, hvilket sidenhen er blevet til en julesok på ens dør.

At julemanden først bekendte at gå i den velkendte røde farve fra 1931? Inden da var julemanden både iført en grøn drag eller en blå drag, alt afhængigt af, hvor man kom fra i verden. I 1931 Det er faktisk Coca-Colas skyld, at julemanden har den velkendte røde farve, som han har i dag.

De ønskede nemlig at bruge julemanden i en kampagne, så de kunne få forbrugerne til at drikke Coca-Cola hele året rundt, og ikke kun om sommeren. Derfor brugte de ham i reklamerne i den velkendte røde og hvide farve, som vi kender julemanden i dag.

Læs også

Ægtepar adopterede 6-årig pige - Viste sig at være en 22-årig ukrainsk dværg

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip