I morgen sker det: 1,7 millioner danskere modtager vigtigt svar

11/09/2023 10:24

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I morgen, tirsdag, kan 1,7 millioner danskere se frem til at modtage et vigtigt svar.

Mest læste i dag

I morgen markerer en milepæl for danske boligejere, da over en million vil modtage en ny boligvurdering, der vil danne grundlag for deres boligskat fra 2024.

Dette skridt er en del af den nye skattereform, der sigter mod at bringe mere retfærdighed og nøjagtighed i boligskatteberegningerne.

Det skriver Ekstra Bladet.

Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit, beroliger boligejere, der frygter en betydelig stigning i både vurdering og skat. Hun lægger ikke skjul på, at selvom vurderingerne måske stiger, vil skattesatserne faktisk blive reduceret. Dette er en central del af boligskatteforliget, der sikrer, at ingen vil skulle betale mere i skat som følge af overgangen til den nye skattereform:

"Når du ser vurderingen og sammenligner med din gamle, kan det gøre dig utryg. Men bare husk, at det jo ikke kun er vurderingerne, der ændrer sig. Det gør skattesatserne også. De bliver mindre. Fordi en meget vigtig præmis i boligskatteforliget var, at ingen skulle komme til at betale mere som følge af overgangen til den nye skattereform", fortæller Mira Lie Nielsen.

Desuden introducerer den nye reform et 'forsigtighedsprincip', der sikrer, at boligejere kun vil blive beskattet af et beløb, der er 20% lavere end den faktiske vurdering. For eksempel, hvis din bolig vurderes til to millioner kroner, vil skatten kun blive beregnet på grundlag af en 1,6 millioner kroners vurdering.

Mira Lie Nielsen tilføjer i samme ombæring, at i overgangsåret fra 2023 til 2024, vil boligejere, der står til at opleve en stor skattestigning, blive tildelt en skatterabat, der udligner stigningen. Dette er ikke en indefrysning, men en reel rabat, der ikke skal betales tilbage.