Inden længe sker det: Coop varsler prisfald på disse varer

12/09/2023 10:09

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne.

Mest læste i dag

I dag - tirsdag den 12. september - og ugen efter den 19. september sænker Coop, Kvickly/SuperBrugsen, priserne på 163 forskellige varer.

Det er dermed den anden bølge af prisfald efter Inflationskrisen.

Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Den første var prisfald på mælk den 13. og 20. juni på henholdsvis Arla og Thise-produkter, ca. 80 i alt.

Og selvom det ikke er første gang, at prisen på varerne tager et nøk nedad, så falder det på et tørt sted for danskerne, der unægtelig kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

Men det stopper ikke her.

Der er nemlig god grund til endnu engang, at trække lidt ekstra på smilebåndet.

Coop forventer, at der snart kommer en 3. bølge:

”Vi har lige nu forhandlinger med de fleste af vores leverandører. Hos mange møder vi forståelse for kravet om lavere priser efter, at energiomkostningerne er faldet. Men vi må også erkende, at der er nogle, der mener, at de kan fastholde deres høje indkøbspriser", siger kategoridirektør Jeff Salter, og fortsætter:

”Det vil vi ikke acceptere. Vores kunder har en hel forståelig forventning om lavere priser efter Inflationskrisen. Derfor er leverandørerne generelt nødt til at sænke deres priser, så vi kan fortsætte prisfaldene over for vores kunder".

De aktuelle prisfald kommer efter, at Coop at i sidste måned introducerede prisprogrammet ”Discountmatch”, hvor 500 varer hver uge matches op mod de tre førende discountkæder.