Jeppe Kofod slår fast: Aflyst for alle

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Udenrigsministeren kommer med klar udmelding til danskerne.

Lige om lige siger kalenderen vinterferie for mange danskere. Hvis du drømmer om enten sol og varme eller god sne under skiene, så kan du fortsætte med at drømme. Det slår udenrigsminister, Jeppe Kofod, fast.

Læs også

Så sker det for Jens Gaardbo: “Skal man, så skal man”

På Udenrigsministeriets Twitter melder han ud, at vinterferien i udlandet er aflyst.

“På denne tid af året sukker mange danskere efter enten sol og varme eller god sne under skiene. Det gør jeg også selv, men samfundssind må gå forud for rejselyst. Vinterferien i udlandet er således aflyst for os alle,” udtaler han.

Verden er rød

For at minimere risikoen for coronamutationer i Danmark, har regeringen besluttet at skærpe rejsevejledningerne for hele verden.

Fra fredag den 8. januar og foreløbigt til og med 28. februar 2021 skærpes rejsevejledningen for hele verden fra at have været ’orange’ (alle unødvendige rejser frarådes) til ’rød’. Det vil sige, at alle rejser til hele verden frarådes. Det oplyser Udenrigsministeriet på sin hjemmeside. 

Forbud forlænges

Selvom Udenrigsministeriet har valgt at farve hele verden rød, og dermed fraråde alle rejser, så har Dubai og feriebilleder derfra fyldt en del i medierne i den seneste tid. 

I januar modtog Udenrigsministeriet en henvendelse, hvorefter der opstod mistanke om, at de test, der kan fås før udrejse fra Dubai, ikke var pålidelige. Derfor lukkede transportministeren for alle flyvninger fra landet den 22. januar og fem dage frem. 

Efterfølgende forlængede transportministeren det midlertidige stop for alle flyvninger fra Dubai frem til tirsdag den 2. februar, og nu bliver det forlænget tredje gang. Det oplyste Transportministeriet i en pressemeddelelse i går. 

I løbet af de kommende dage forventes det, at der vil blive stillet krav til test og isolation ved indrejse til Danmark. Det vil skabe en ekstra stærk sikkerhedsbarriere mod introduktion af ny smitte fra udlandet. Ud fra et forsigtighedsprincip har transportminister Benny Engelbrecht derfor valgt at forlænge forbuddet frem til de nye regler om test og isolation ved rejse er på plads, dog maksimalt en uge frem.

Læs også

Venstre-politiker erkender: Turen til Dubai var også ferie

 

 

 

 

Dagens Gossip