Kæmpe flop af langsom Skattestyrelse: Krævede skat af 1 million kr. til datter, nu får de 0 kroner

Foto: Christian Lindgren / Ritzau Scanpix

Skattestyrrelsen fik sig en rigtig lang næse, efter at de var gennem en retssag med et tidligere ægtepar, der vandt en million kroner i et tv-program. Sagen har nemlig taget så lang tid, at parret slipper for at betale skat.

Det er cirka fem år siden, at eks-parret Liselotte Nielsen og Tobias Hall fra Skive fik muligheden for at vinde en million kroner til deres barn i Kanal 5-programmet ‘Ex’ernes kamp’

Programmet handlede kort og godt om, at ni fraskilte par skulle dyste om at vinde en million kroner til deres børn. Det lykkedes Liselotte Nielsen og Tobias Hall at vinde programmet, og dermed fik de en million kroner til deres datter.

Mens deltagelsen i programmet gik helt fantastisk for det fraskilte par, så gik det anderledes godt, da de kom hjem og fik sat pengene ind på datterens bankkonto.

Læs også

Mand sagsøger Apple for stort beløb: I har gjort mig homoseksuel

Skattestyrelsen ville nemlig have fingre i pengene, hvilket de ganske vel havde ret til, da penge vundet i et tv-program meget sjældent er skattefrie.

Skattestyrelsen mente, at forældrene skulle betale skat af pengene, og derefter ville de have datteren til at betale arveafgift. Den ville forældrene dog ikke høre tale om, og de gik derfor i retten med sagen

Skattestyrelsen var for langsomme

Landsskatteretten var enige med forældre om, at det var deres datter, er skulle beskattes af pengene, og dermed ville hun alt i alt få et langt større beløb, end det som Skattestyrelsen i første omgang havde planlagt.

Det endte dog med, at datteren får hele millionen for sig selv, og ikke skal betale en eneste øre til skat. Det skyldes, at Skattestyrelsen har været alt for langsomme, og så er sagen blevet ramt af forældelsesreglerne.

“Skatteforvaltningen startede med at foretage en forkert faglig vurdering ved at hævde, at beskatningen skulle ske hos forældrene, og efter Landsskatteretten havde fastslået, at den skulle ske hos datteren, var skatteforvaltningen for længe om at ændre hendes skatteansættelse og blev derfor til sidst ramt af forældelsesreglerne,” fortæller Henning Boye Hansen, der er chefkonsulent i revisionsfirmaet BDO til Finans.

Læs også

Vanvittigt: Så mange kunder overvejer at forlade YouSee

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip