Kæmpe kaos: Flyafgange bliver aflyst på stribe – Se om dit fly er aflyst her

Mere end 1400 piloter har i dag valgt at strejke fra deres arbejde hos SAS, og det betyder, at mere end 600 flyafgange er blevet aflyst. Se om det får betydning for dig.

Hvis du har planlagt at skulle flyve med flyselskabet SAS i dag eller i løbet af den nærmeste fremtid, så er det til at forstå, hvis du har lidt svedige håndflader. Flyselskabet har nemlig meldt ud via deres officielle kanaler, at piloter i både Danmark, Sverige og Norge har valgt at strejke, og det betyder, at hele 673 afgange indtil videre er blevet aflyst.

Den meddelte strejke træder i kraft med det samme, og det betyder at mange fly fra morgenstunden allerede er blevet aflyst. Hele 72.000 passagerer vurderes at blive ramt af strejken, og da SAS har mange flyvninger fra Danmark, forventes mange danskere at være blandt det antal.

Læs også

DMI: Sådan bliver sommeren 2019 i Danmark

Årsagen til strejken skal findes i, at piloterne er utilfredse med den nye overenskomst, hvor det især er deres løn og arbejdsvilkår, de vil have ændret på.

”I SAS er det sådan, at stort set alle piloter arbejder sådan, at de ikke aner, hvornår de har fri. De får skema 14 dage før, det træder i kraft, og man kan arbejde op til syv weekender i træk. Det er fuldstændig rimelige krav. SAS skal ikke være det ringeste sted at være pilot,” udtaler Henrik Thyregod der er næstformand i Dansk Pilotforening til DR.

 

Kan strække sig over mange dage

I alt er det 1409 SAS-piloter der strejker, hvor 545 er fra Norge, 492 er fra Sverige og 372 er fra Danmark. Strejken blev påbegyndt i dag, men det vides endnu ikke, hvornår den atter er overstået.

Efter at tyde på Henrik Thyregods kommentar, da han kom ud fra nattelange forhandlinger, så er der dog meget der peger på, at det er forhandlinger der kan trække i langdrag.

Han fortalte nemlig, at de to parter var langt fra hinanden.

”Det er svært at sige noget om. SAS har selv meldt ud, at de ikke ønsker en udsættelse af konflikten. Vi har forsøgt at komme SAS i møde hele natten. Men det har set umuligt ud siden i nat klokken 1-2 stykker,” fortæller han til DR.

Det er ikke alle SAS-afgange der er aflyst grundet strejken. Du har mulighed for at følge med i, hvilke afgange der er aflyst og hvilke der ikke er via informationsside hos SAS.

Læs også

Tidligere chef i PET: Rasmus Paludan øger mulighed for terror i Danmark

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip