Klar før tid: Nu kan du se, om du får penge tilbage i Skat

Foto: Dagens.dk / Skatteguiden.dk

Hvis du venter spændt på, hvad du får tilbage i Skat, hvis du altså får penge tilbage, så behøver du ikke vente længere,

For mange danskere er der altid et stort element af spænding i foråret.

Det er nemlig i marts af Skat åbner op for årsopgørelsen fra det forgangne år, og dermed kan danskerne se, om de skal have penge tilbage i Skat, eller om de skylder penge til Skat.

Tidligere i dag kunne vi fortælle, at du allerede fra i morgen den 8. februar vil kunne tjekke din årsopgørelse, men faktisk er den allerede klar nu.

Sådan kan du tjekke den

Det er dog ikke Skat, der står bag din tidlige årsopgørelse. Det er i stedet appen Skatteguiden, som i løbet af de forrige år har hjulpet danskerne med at se, hvor meget de kan få tilbage i Skat, før den faktiske årsopgørelse er klar.

Skatteguiden får de samme data som Skat gør, og derfor kan de komme med et ret præcist estimat for, hvor meget du skal have retur.

Der er selvfølgelig et men, og det er, at Skatteguiden ikke kan se de tal, du endnu ikke har tastet ind. Har du flere fradrag du ikke har tastet ind, så ventes du altså at få flere penge tilbage, end det beløb der står i Skatteguiden.

Hvis du gerne vil se, om du får penge tilbage i Skat, skal du blot gøre følgende:

1. Gå ind i din app-butik på din telefon.

2. Søg på Skatteguiden og download appen.

3. Inde i appen vil der nu være en detaljeret guide til, hvordan du kan få adgang til en tidlig årsopgørelse.

Herunder kan du se, hvordan det kan se ud. Billedet er fra en Dagens.dk-redaktionen, der har delt sin tidlige årsopgørelse.

Foto: Dagens.dk / Skatteguiden.dk

Så præcis er 'årsopgørelsen' hos Skatteguiden

I den mail Skatteguiden har sendt ud til deres brugere, fortæller de, hvor stor sandsynlighed der er for, at de har ramt det rette beløb. Sandsynligheden er ret stor.

"8 ud af 10 gange rammer vi med en fejlmargen inden for kun 10 kr. Vi har gjort os meget umage med dit estimat, så det er så tæt på din officielle årsopgørelse som muligt, og vi har 97,8% tilfredshed," lyder det i mailen. Så det beløb du ser, når du logger ind på Skatteguiden, vil du med 97.8% kunne stole på.

 

Dagens Gossip