Line Baun Danielsen delte trist meddelelse for 17 år siden: I dag er hun træt af ét helt særligt spørgsmål

01/11/2023 10:40

Emil Martesen

Indland
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Line Baun Danielsen er i dag træt af ét påtrængende spørgsmål.

Mest læste i dag

Line Baun Danielsen, som de fleste kender fra 'Go' morgen Danmark', har i sin nyeste bog "Hele vejen til kisten" åbnet op om en af de mest hjerteskærende kapitler i sit liv: skilsmissen fra den tidligere fodboldspiller Jan Bartram.

Og hun lægger ikke skjul på, at det var en stor sorg, der ærgrer hende, men at beslutningen var den rigtige.

Skilsmissen, der fandt sted i 2006, kom efter fem års ægteskab og to børn. Det er en beslutning, der stadig kaster sin skygge over hende, især under højtider som jul og påske.

Her løfter hun sløret for, at savnet især rammer hende.

Men det er langtfra den eneste tid på året, hvor den evigt populære Line Baun Danielsen bliver forholdt skilsmissen.

Og selv fortæller hun hudløst ærligt, at det hun oftest står ansigt til ansigt med en række anmassende spørgsmål, som 'Nå, du kommer alene? Hvorfor er du single?'

Og det irriterer den tidligere tv-vært, der gerne vil give danskerne en lektie i at indskærpe de nærgående spørgsmålene:

"Jeg synes, at det er anmassende at spørge andre mennesker om. Man spørger jo ikke andre mennesker, hvorfor de er gift, eller om de er gravide", lyder det fra Line Baun Danielsen i ’Go’ aften Live’.

Line Baun Danielsen, der har været en markant skikkelse i dansk mediebillede, fortæller i samme ombæring, at det ifølge hende ikke kun er en personlig krænkelse, men også et symptom på en kultur, der ikke kan forstå, at nogle vælger singletilværelsen:

"Det kan være, at det rammer et ømt punkt hos andre", forklarer hun videre.

Og TV-værten er ikke alene. Efter hendes optræden i 'Go' aften Live' har flere kvinder luftet deres frustration på sociale medier:

"Det vil da være mærkeligt, hvis jeg spurgte dem i forhold, hvorfor de er det, og om ikke snart de skal skilles", lyder det fra en kvinde.

Men det er ikke kun kvinder, der føler sig stigmatiseret.

Adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen fra Roskilde Universitet forklarer, at spørgsmålet ofte stilles i god mening, men kan opfattes som en anklage. Folk spørger også for at kunne orientere sig og tage hensyn eller for at lære personen bedre at kende.

Så næste gang det kommer til privatlivet og du overvejer at spørge nogen, hvorfor de er single, tænk dig om en ekstra gang, så det ikke bliver opfattet som en anklage.