Mødrehjælpen om lavere SU: Børnefamilier havner i gæld

En børnefamilie på SU er i forvejen udfordret af at finde den svære balance mellem pensum og familieliv. Derfor er det også særligt kritisk, hvis uddannelsesstøtten sænkes for studerende med børn, siger Mødrehjælpens direktør Mads Roke Clausen.

Regeringens udspil til en 2025-plan lægger ifølge Jyllands-Posten op til, at SU-nedskæringer vil betyde, at studerende med børn og handicappede vil få udbetalt 800 kroner mindre om måneden efter skat.

- Vi er bekymrede, fordi forældre med små børn ikke har samme muligheder for at tage erhvervsarbejde ved siden af studierne, som andre studerende har. Derfor kommer forslaget til at ramme dem hårdere, siger Mads Roke Clausen.

Han frygter, at børnefamilier på SU vil blive nødt til at gældsætte sig.

Under sin præsentation af regeringens 2025-plan forsikrede finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ellers, at handicappede og studerende med børn ikke bliver ramt af SU-besparelser.

Men de to grupper bliver ramt af samme SU-nedskæring som alle andre studerende ifølge Jyllands-Posten.

- Når man læser og er på SU, har man jo ganske få penge. Derfor er 800 kroner noget, man kan mærke. Man kan selvfølgelig låne pengene i stedet, men vi er bekymrede for, hvilket signal det sender, og om nogle vil udsætte at få børn, siger Mads Roke Clausen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip