Masser af sne i weekenden: Helt op til 20 centimeter

Foto: Shutterstock.com

Det er meget fifty-fifty om hvorvidt der kommer masser af regn, eller om det i stedet bliver masser af sne, som kan give trafikale problemer i weekenden.

Det bliver køligere og køligere, men sneen lader sig fortsat vente på sig. Der har været lidt enkelte snefnug hist og her, men ikke noget, der hverken har været til at lege i, eller som har været til besvær i trafikken.

Det kan der dog komme i weekenden, hvor det i øjeblikket veksler mellem, om det bliver regn, eller om det bliver helt op mod 20 centimeter sne. Det er nemlig de to muligheder der er, lyder det fra DMI.

I en udsendelse på Ekstrabladet.dk fortæller Thyge Rasmussen fra DMI, at der både vil komme varm og kold luft indover landet, og om hvorvidt vi får sne, handler i bund og grund om, hvilken luft der kommer mest af.

”Hvis det falder som regn, så kommer der mellem 10-20 millimeter, men hvis det falder som sne, så kommer der mellem 10-20 centimeter, så det kan være ganske store mængder,” fortæller Thyge Rasmussen.

Hvis man bor i de sydvestlige dele af Danmark, så bør man ikke frygte det helt slemme uvejr. Her fortæller Thyge Rasmussen nemlig, at det primært vil være sjap, mens der til gengæld kan komme meget sne i de nordøstlige dele af landet. Derfor kan folk i de nordlige dele af Jylland og Sjælland, samt folk på Lolland Falster og Bornholm forvente de store mængder sne i weekenden.

Lørdagsprognosen fra DMI:

Skyet med sne, der i de sydligste egne går over i slud eller regn. I løbet af eftermiddagen bliver det opholdsvejr i den sydvestlige del af landet. Dagtemp. omkring frysepunktet, men i de sydligste op til 6 graders varme. Om natten mest skyet med lidt sne af og til. Temp. ned mellem 1 grads varme og 3 graders frost. Vinden bliver jævn til hård fra sydøst, senere fra nordøst.

Søndagsprognosen fra DMI:

Mest skyet med sne i perioder. Jævn til hård vind, stedvis kuling fra nordøst, der ud på natten aftager noget. Dagtemp. op omkring frysepunktet, om natten ned mellem 3 og 7 graders frost.

Læs også

Flypassager tvang personale til at tørre ham i numsen: Ellers ville han lave lort på gulvet

 

 

Dagens Gossip