McDonalds med stor ændring: Det får betydning for rigtig mange dyr

McDonalds nye beslutning vækker stor glæde hos Dyrenes Beskyttelse, der mener, at det kommer til få stor betydning for rigtig mange dyr.

McDonalds serverer dagligt mad til tusinde af glade danskere, der lige har brug for en hurtig burger, et par lækre pommes frites eller noget tredje fra deres menukort. I flere af deres madvarer bliver der benyttet æg, hvilket både findes i sovser og dips, men naturligvis også findes i deres morgenmadsprodukter, hvor du kan få diverse burgere med æg.

Det er lige netop på denne front, at McDonalds laver en rigtig stor ændring, som vækker stor begejstring hos Dyrenes Beskyttelse. McDonalds 100 % fri for buræg, som de ellers tidligere har benyttet i deres produkter.

”Jeg er virkelig glad for, at det nu er lykkes for os at finde en løsning, hvor vi fremover kan levere dip og saucer til vores gæster, som er lavet med frilandsæg, og at vi nu er 100% burægfri. For det har på mange måder været en krævende og kompliceret opgave,” fortæller Mads Friis, der er kommerciel direktør hos McDonalds.

Det får betydning for rigtig mange dyr

Mange butikker har allerede for længe siden fravalgt at sælge buræg i deres butikker, og beslutningen fra McDonalds er noget der vækker glæde i rigtig mange kræse, da det har en stor betydning for dyr.

Det er især hos dyrenes beskyttelse, at glæden er stor, og de kalder det et vigtigt skridt.

”I vores øjne er det et stort og vigtigt skridt i den helt rigtige retning, som McDonald’s har taget her. Buræg i form af hele æg er efterhånden udfaset de fleste steder i dansk detailhandel, men der er stadigvæk rigtig mange skjulte buræg i vores fødevarer, som let kan blive overset. Jeg er derfor meget glad for McDonald’s beslutning om at droppe buræg. Med deres størrelse får det nemlig betydning for rigtig mange dyr, når de bevæger sig,” udtaler Britta Riis, der er direktør hos Dyrenes Beskyttelse.

Man skal endnu ikke føle sig helt sikker på, at man undgår buræg, hvis man køber mad hos McDonalds, da de først er i færd med at udfase dem. De forventer dog, at det pr. 1. maj vil være helt slut med æg fra burhøns.

Læs også

Drømmejobbet: Bliv betalt for at smage på chokolade i otte timer om ugen

 

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip