Michelinstjernerne er uddelt: Se hvilke danske restauranter der kan kalde sig Michelin

Skrevet af Henrik R

19/02/2019
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Musikhuset i Aarhus lagde i går scene til overrækkelsen af de prestigefyldte Michelinstjerner, der skulle uddeles til restauranter i norden. Danmark kan prale med, at de har fået intet mindre end 35 stjerner fordelt på 28 restauranter.

Mest læste i dag

I går var en stor dag for mange restauranter og madentusiaster i Danmark, da det var tid til, at der skulle uddeles de prestigefyldte Michelinstjerner. En Michelinstjerne går til en restaurant, der kan levere en oplevelse udover det sædvanlige, og det har vi heldigvis mange restauranter, der kan i Danmark.

28 restauranter måtte dele de 35 Michelinstjerner blev der i alt uddelt i går, da den store overrækkelse blev afholdt i Musikhuset i Aarhus.

Bedst gik det for restaurant Noma, der modtog to Michelinstjerner. Det var samme antal, som de havde inden de valgte at flytte, og derfor gik de hele 2018 uden en stjerne. Geranium der har placering i Idrætsparken i København er fortsat Danmarks bedste restaurant, da restauranten igen formåede at hente sine tre stjerner.

Tre stjerner i Michelinguiden betyder, at oplevelsen er så overtruffen, at det er værd at rejse langt efter.

Sådan er Michelinstjernerne blevet fordelt

Ud af de i alt 28 restauranter der har modtaget mindst en Michelinstjerne, så er flertallet af disse placeret i København. Jylland kan bryste sig af seks Michelinrestauranter, mens Koks på Færøerne kan glæde sig over, at de nu har to stjerner.

På Fyn er man igen forbigået i Michelinguiden, og fynboerne må derfor enten køre vest eller østpå, hvis de gerne vil indtage et lækkert måltid mad med et Michelin-stempel.

Jylland:

Domestic i Aarhus: 1 stjerne
Gastromé i Aarhus: 1 stjerne
Frederikshøj i Aarhus: 1 stjerne
Substans i Aarhus: 1 stjerne
Ti Trin Ned i Fredericia: 1 stjerne
MeMu i Vejle: 1 stjerne

Sjælland uden København:

Slotskøkkenet på Dragsholm Slot i Hørve: 1 stjerne
Frederiksminde på Præstø: 1 stjerne

København

Geranium: 3 stjerner
Noma: 2 stjerner
AIOIC: 2 stjerner
Kadeau København: 2 stjerner
Alouette: 1 stjerne
Era Ora: 1 stjerne
Formel B: 1 stjerne
Jordnær i Gentofte: 1 stjerne
Kiin Kiin: 1 stjerne
Kokkeriet: 1 stjerne
Kong Hans Kælder: 1 stjerne
Marchal: 1 stjerne
108: 1 stjerne
Relæ: 1 stjerne
Søllerød Kro i Holte: 1 stjerne
Studio at the Standard: 1 stjerne
Clou: 1 stjerne

Bornholm:

Kadeau i Aakirkeby: 1 stjerne

Færøerne:

Koks i Leynavatn: 2 stjerner

Blandt de nye i Michelinguiden er der blot to restauranter, hvor den ene er en genganger. Den helt nye er Alouette, der har fået en enkelt stjerne, mens den anden er Noma, der er tilbage i guiden med sine flotte to stjerner.

Hvad er Michelinguiden?

Michelinguiden er startet op af dækfabrikanten Michelin tilbage i 1900, og kort sagt blev den skabt for at få franskmændene til at køre mere i bil, så de oftere havde brug for at købe nye dæk. Det var først i 1930’erne, at man begyndte at indføre deciderede spiseguides, hvor de nu prestigefyldte stjerner blev introduceret for første gang.

Den første danske restaurant til at modtage en Michelinstjerne var Kong Hans Kælder i København tilbage i 1983, og den anerkendte restaurant har holdt godt ved i deres madoplevelse, da de igen i år kunne bryste sig af at få en Michelinstjerne.