Mistanke om lovbrud: Arbejdstilsynet kritiserer Dansk Folkeparti

Skrevet af Mathias Nielsen

19/04/2022
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix
Dansk Folkeparti har andre udfordringer end dårlige meningsmålinger.

Dagens topnyheder

Dansk Folkeparti har gennem de seneste måneder gennemgået en stor intern krise, som har været plaget af interne magtkampe, politiske uenigheder og generel splittelse.

Ved det ekstraordinære landsmøde i januar valgte partiet ny formand i form af Morten Messerschmidt. Meningen med formandsvalget var at skabe ro i partiet.

Sådan skulle det ikke gå, og siden da har flere medlemmer meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Det gælder både i baglandet, men også folketingsgruppen på Christiansborg er blevet indskrænket.

Meningsmålingerne er heller ikke specielt gode, så man kan vist roligt sige at tiden lige nu ikke er med Dansk Folkeparti.

Nu kan DR berette om en nyhed, som bestemt heller ikke hjælper det kriseramte parti. Arbejdstilsynet har nemlig været forbi Dansk Folkepartis kontorer på Christiansborg.

Her hersker der angiveligt en kultur præget af dårlig stemning, grupperinger, lukkede døre og bagtalelse, krænkende handlinger i form af højlydt skæld ud og overfusninger.

Arbejdstilsynet finder det så alvorligt, at man man frygter, at der er tale om en overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen.

Under besøget talte Arbejdstilsynet med en række medarbejdere, som fortalte om deres dagligdag i partiet.

'Der er ansatte, der oplever, at der foregår krænkende handlinger i form af bl.a. højlydt udskældning og overfusninger på gangene, at blive ignorereret, fx blive mødt med tavshed, når man siger godmorgen på gangen samt mere eller mindre indirekte nedvurdering af ansattes arbejdsindsats og kompetencer. Nogle oplever, at det vil være svært at sige fra, hvis man bliver udsat for krænkende handlinger, særligt hvis handlingerne kommer fra nogle med en højere status i partiet,’ skriver Arbejdstilsynet blandt andet.

Arbejdstilsynet har lavet en aftale med Dansk Folkeparti om, at de kritisable forhold skal være bragt i orden senest 1. oktober.

Er de det, sker der ikke mere. Er de det til gengæld ikke, så kører sagen videre.