Nu begynder det: De første danskere har modtaget vaccinen mod abekopper

Foto: Brian W.j. Mahy/AFP/Ritzau Scanpix

Adskillige danskere har allerede modtaget en vaccine mod abekopper.

D. 1. februar i år blev coronavirus ikke længere kategoriseret som en samfundskritisk sygdom, og de sidste restriktioner blev endegyldigt fjernet. 

Siden da har danskerne levet i et samfund, hvor det nærmest føles som om, at corona ikke har eksisteret, men nu begynder virusset desværre at røre på sig igen.

Læs også

Kvinde med sjælden sygdom lugter altid af fisk

Tidligere på måneden holdte statsministeriet således pressemøde om den fremtidige coronastrategi og den smittebølge, som Sundshedsstyrelsen frygter vil ramme Danmark til efteråret eller vinter. 

Coronavirus er dog desværre ikke den eneste virus, som truer vores samfund. 

I starten af maj begyndte adskillige lande uden for Afrika nemlig nogenlunde samtidig at registrere smittetilfælde med abekoppe-virus, som ellers normalt kun ses i Afrika og oftest blandt aber og gnavere. 

Virusset er på det seneste blandt andet registreret i USA, Canada, Australien og en lang række europæiske lande - herunder Danmark. 

Det ér sket før, at virusset har spredt sig til mennesker uden for Afrika, men det er højst usædvanligt, at det sker i så mange lande og i så stort omfang, som det gør lige nu, og sundhedsmyndighederne i Danmark har derfor indkøbt vacciner mod abekopper, som de nu er gået i gang med at bruge. 

Indtil videre er 22 personer ifølge TV2 blevet vaccineret mod abekopper i Danmark.

Det har Sundhedsministeriet mandag skrevet i en pressemeddelelse. 

Vaccinen er givet til nære kontakter eller direkte til de 18 personer, som på nuværende tidspunkt er eller har været smittet med abekopper Danmark.

Læs også

Amnesty International: EU-land udsætter migranter for tortur

 

 

 

Dagens Gossip